Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens jakt efter brutala kaoset i Hagalund

Foto: Läsarbild
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ytterligare en gärningsman jagas efter dödsskjutningen i Hagalund, enligt Expressens uppgifter.

Samtidigt pågår ett intensivt arbete med att identifiera de aggressiva männen som stampar och sparkar på den 19-årige misstänkte mördaren.

– Vad vi förstår så är det personer som blir upprörda och går till attack, säger åklagare Tomas Engman.

Dödsskjutningen i Hagalund sticker ut. 

En av de misstänkta gärningsmännen skottskadades själv i samband med dödsskjutningen.

Den ene gärningsmannen ska då ha försökt hjälpa honom – men misslyckades, enligt Expressens uppgifter. Därefter flydde han, och ett automatvapen hittades i en buske i närheten, enligt uppgifter.

När hans kumpan, en 19-åring, låg kvar skadad efter skjutningen så blev han angripen av flera personer, som slog och sparkade på honom.

– Bakgrunden är en skjutning. Vad vi förstår så är det personer som blir upprörda över detta och går till attack mot personen som har skjutit, säger kammaråklagare Tomas Engman, som leder misshandelsutredningen.

Identifierar personer på film

Klipp från platsen är nu en viktig del av förundersökningen.

– Det är där vi arbetar, med att identifiera personerna på filmen. Både personerna som är framme och vad jag påstår misshandlar, men även personer som kan sitta inne på uppgifter om vilka som var där och vad som egentligen händer.

Händelsen rubriceras just nu som grov misshandel, men kan ändras beroende på skadebilden.

Tomas Engman säger att det är en försvårande omständighet att den 19-årige mannen ser ut att vara helt försvarslös, och inte gör någon ansträngning att försvara sig.

– Man brukar säga att våld av flera personer mot en person, det kan ge den rubriceringen, även våld mot liggande person. I det här fallet är det ju våld av flera personer mot en ensam, liggande försvarslös person. Så jag anser att det här absolut är att anse som grov misshandel.

”Pågår ett intensivt arbete”

Han vill inte uttala sig om någon är frihetsberövad i nuläget, men mer information kan komma inom kort.

Åklagare Josefine Dahlqvist leder mordutredningen, men vill inte kommentera förundersökningen.

”Polisen har tagit in flera individer på förhör, men inga fler har blivit gripna sedan gårdagen rörande mordet och misshandeln. Det pågår ett intensivt arbete för att kunna identifiera de personer som var på plats och delaktiga i misshandeln.”, skriver polisen i ett mejl till Expressen.


Misshandlades på brottsplatsen efter misstänkta mordet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.