Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens fynd i Eva Rausings dator

MORDUPPGIFTER. I Eva Rausings dator hittade Scotland Yard uppgifter om Palmemordet. Enligt Evas mamma hade hon fått uppgifterna av maken Hans Kristian Rausing. Foto: Alan Davidson

HILTON HEAD/LONDON. I dag kan Expressen avslöja att Eva Rausing trodde sig veta vem som låg bakom mordet på Olof Palme.

Det berättar hennes mamma Nancy Kemeny för Expressen:

- Det var uppgifter hon fått från sin make Hans ­Kristian.

Scotland Yard bekräftar uppgifterna.

Brittiska polisen gjorde ett oväntat fynd när de sökte ­igenom den döda Eva Rausings lägenhet i London.

De fann ­uppgifter om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme. Eva ­Rausing hade teorier om mordet - och trodde sig veta vem som låg bakom det och ­vilket vapen som använts, berättar Eva Rausings mamma, Nancy Kemeny, för Expressen.

Scotland Yard hittade uppgifterna i Eva Rausings dator - och överlämnade dem till Sverige.

– Vi kan bekräfta att vi har hittat information i en dator hos Eva Rausing. Den har vi lämnat vidare till polisen i Sverige. De får avgöra om detta är intressant eller inte. Vi har inte analyserat materialet närmare.

Övriga frågor hänvisas till polisen i Sverige.

Enligt uppgifter till Expressen ska Eva Rausing redan 2010 ha vänt sig till svensk polis och Palmegruppen, men inte fått någon respons. Nu - efter att Scotland Yard tagit kontakt med svensk åklagare - ska man i Sverige diskutera huruvida man ska resa över till London för att höra Hans ­Kristian Rausing om upp­gifterna, erfar Expressen.

 

Läs mer i dagens Expressen