Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens fynd efter gruppvåldtäkten: Kondom

En kvinna överfölls och våldtogs av fem män i Sundbyberg natten till söndag.
Foto: Roger Vikström

Utredningen kring den misstänkta gruppvåldtäkten i Sundbyberg natten till söndag går framåt.

Polisen har säkrat spår i området - enligt uppgift till Expressen.se är rör det sig om en använd kondom som nu ska skickas på analys.

– Vi får se hur lång tid det tar, det beror på väntetiden på SKL, säger Ann-Christine Kleist.

Över ett dygn har gått sedan en kvinna i 20-årsåldern våldtogs av fem män i Sundbyberg.

Kvinnan var på väg från tågstationen vid 04.00 på söndag morgon när männen hoppade på henne bakifrån.

Ett vittne har kunnat ge värdefulla uppgifter om ett ungdomsgäng. Polisen hoppas också kunna hitta gärningsmännen på övervakningsfilmer från kameror i tunnelbanan, på tågstationen och i bankomater.

Har ni kunnat hitta någonting på övervakningsfilmerna?

– Vi håller på och analyserar filmerna och begär även in fler övervakningsfilmer. Vi har inte hunnit gå igenom materialet i sin helhet, det är ett ganska omfattande arbete.

Polisen har ännu inga gripna men enligt uppgifter till Expressen.se har kvinnan kunnat lämna signalement på de fem gärningsmännen.

- Det enda jag kan säga är att det är fem gärningsmän. Vi har inga misstänkta gärningsmän mig veterligen. Inga frihetsberövade, inga anhållna i sin utevaro vad jag känner till, säger Martin Sjölie, stationsbefäl på Västerortspolisen.

Förhör har hållits

– Vi har hållit flera förhör under helgen. Dels med boende i området men även andra som lämnat uppgifter. Även kvinnan har förhörts, säger Ann-Christine Kleist vid polisen i Västerort till Expressen.se.

Polisen har kunnat säkra misstänkta spår på platsen. Enligt uppgift till Expressen handlar det om en använd kondom i närheten av brottsplatsen - ett fynd som nu ska ha skickats till SKL för analys.

- Det jag kan säga om spårsäkring är att vi har säkrat spår men vad det är kan jag inte säga. Det kan vara en kondom och det kan inte vara en kondom, jag är inte insatt, säger Martin Sjölie, stationsbefäl på Västerortspolisen till Expressen.se

Enligt Ann-Christine Kleist, informationsansvarig vid polisen i Västerort, är det oklart hur lång tid analysen av polisens spår kommer att ta.

- Det beror på hur lång väntetid det är på SKL, säger hon till Expressen.se.

Polisen har fått in tips om händelsen men behöver fortfarande fler uppgifter och uppmanar folk att höra av sig på 114 14.

– Man behöver ju inte ha bevittnat själva händelsen för att bli hörd som vittne. Det kan vara omständigheter kring eller saker man sett i efterhand, säger Ann-Christine Kleist till Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.