Bombgruppen har larmats till Gärdet i Stockholm Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIXBombgruppen har larmats till Gärdet i Stockholm Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Bombgruppen har larmats till Gärdet i Stockholm Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Det är en "överhängande fara för explosion" uppges i larmet. Foto: Janne Åkesson/SwepixDet är en "överhängande fara för explosion" uppges i larmet. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Det är en "överhängande fara för explosion" uppges i larmet. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Polisens bombgrupp kallad till bostad

Publicerad

Polisens nationella bombgrupp kallades till en bostad på Gärdet i Stockholm på torsdagen.

Det efter larm om "överhängande fara för explosion" vid en adress som utreds av polis.

– Det är en åtgärd vi har vidtagit inför en husrannsakan vi ska göra, sa Sven Erik Olsson vid Stockholmspolisen under insatsen.

Vid 14.30 avslutades bombgruppens insats.

Nationella bombgruppen tillsammans med polis och ambulans larmades om en – enligt nyhetsbyrån TT – "överhängande fara för explosion" på en adress på Gärdet i Stockholm vid 13.13 på torsdagen.

– Det är en åtgärd vi har vidtagit inför en husrannsakan vi ska göra, något mer påtagligt än så är det inte, sa Sven Erik Olsson vid Stockholmspolisen om att bombgruppen kallats.

Mer specifikt vad det var som gjorde att det bedömdes finnas en explosionsrisk ville han inte gå in på.

– Jag har inga fler kommentarer, annat än att vi håller på med ett utredningsarbete där. Vi håller på med det och jag lämnar inga ytterligare kommentarer om det nu.

Vid 14.30 meddelade polisen att insatsen avslutats.

"Ligger i ärendets natur"

Olsson menar att det aldrig fanns någonting konkret som tydde på att det är fara för explosion, men att de ändå valt att kontakta bombgruppen.

– Vi ska utföra utredningsåtgärder där i form av en husrannsakan. Som en extra försiktighetsåtgärd, i och med att det eventuellt kan finnas något, har vi tagit dit bombgruppen. Men det finns inga anträffar, inga hot, det är som en extra säkerhetsåtgärd helt enkelt, sa han under arbetet och fortsatte:

– Det ligger i ärendets natur att vi har gjort så här, men det finns ingen information om att det ska finnas någonting. Jag säger inget mer om ärendet.

Även räddningstjänsten kallades till platsen.

– Vi bistår polisen på en insats. Vi har ingen mer information om vad det gäller, sa Göran Norman, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, under insatsens gång.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag