Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens beslag från paret Hagens badrum

Polisen vädjar om hjälp att hitta mannen som kan vara ett vittne.
Anne-Elisabeth Hagen.Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Tom Hagen.Foto: TORBJØRN OLSEN / EPA TT NYHETSBYRÅN

Veckorna efter Anne-Elisabeth Hagens försvinnande beslagtog polisen flera föremål i paret Hagens badrum – bland annat en toalettborste, en toaring och badrumsdörren.

Det rapporterar norska TV2.

Den 31 oktober 2018 kontaktade den norske miljardären Tom Hagen polisen. Han uppgav att hans hustru Anne-Eilsabeth Hagen var försvunnen. 

I hemmet hade miljardären hittat ett brev där det stod att hon var kidnappad och att han måste betala 9 miljoner euro i kryptovaluta för att få tillbaka henne. Det stod också att han inte fick kontakta polisen, vilket han alltså ändå gjorde.

Enligt norska TV2 gick polisen in i huset i Fjellhamar utanför Oslo redan samma kväll. Man ska då ha tagit med sig en telefon och genomfört några enklare kriminaltekniska åtgärder.

Under de följande veckorna gick polisen in flera gånger, gjorde nya undersökningar och beslagtog flera föremål, rapporterar TV2.

Beslagtog toalettborste

Polisen visade särskilt stort intresse för badrummet, där Anne-Elisabeth Hagen enligt en teori ska ha befunnit sig när hon angreps av en eller flera förövare. 

Badrummet var föremål för grundliga kriminaltekniska undersökningar och badrumsdörren, en toalettsits, en toalettring, en handtvål och en toalettborste beslagtogs.

I våras, ett och ett halvt år efter försvinnandet, greps Tom Hagen misstänkt för mord eller medhjälp till mord på hustrun. Enligt polisen är hotbrevet från kidnapparna en förfalskning av affärsmannen själv. 

Paret Hagens hus på Sloraveien i Fjellhamar.Foto: TORE MEEK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Hagen, som förnekar brott, släpptes ur häktet efter elva dagar men är fortsatt misstänkt och huset kontrolleras av polisen fram till den 21 september. Så sent som förra veckan sågs flera poliser gå in med en kamera.

Paret Hagens adress Sloraveien 4 har av den norska kriminalpolisen beskrivits som Norges mest utredda brottsplats genom tiderna.

Se mer:

Miljardären misstänks själv för inblandning i Anne Elisabeths försvinnande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.