Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens bakslag – i sökandet efter försvunna miljardärsfrun

Polisen misstänker mord.
Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan en 31 oktober 2018.Foto: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Spaningsledaren Tommy Brøske.Foto: CARINA JOHANSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Huset som miljardärsfrun försvann ifrån. Foto: Josefina Karlsson

Miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i 439 dagar.

I ett tidigare skede av utredningen tog polisen fram en lista med möjliga gärningspersoner.

Nu går polisen ut med att de inte tror att gärningspersonen finns på listan, enligt Dagbladet.

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan den 31 oktober 2018. Nu jobbar 35 utredare från polisen med att lösa mysteriet om vem som ligger bakom 69-åriga Hagens färsvinnande.

I ett tidigare skede av fallet sammanställdes en lista med potentiella gärningspersoner. Men listan har inte gett polisen något genombrott i fallet och nu avslöjar spaningsledaren Tommy Brøske för Dagbladet att listan inte längre är en del av polisens centrala utredningsmaterial.

Tommy Brøske säger enligt Dagbladet att det inte är någon dramatisk förändring i ärendet som ligger till grund för att listan inte längre anses relevant. 

Listan anses inte relevant 

Han förklarar också att det är vanligt att göra listor i ett tidigt skede för att få en översikt över möjliga gärningsmän.

– Utgångspunkten för utredningarna är att vi bedömer och prioriterar olika spår i ärendet och arbetar utifrån spåren och inte potentiella gärningsmän, säger Tommy Brøske till Dagbladet.

Sedan Hagens försvinnande har utredningen krävt stora resurser. Som mest har över 100 utredare jobbat med ärendet, men nu har antalet minskats till 35 personer. Tommy Brøske uppger enligt Dagbladet att 350 till 400 personer förhörts, några flera gånger.

Stora resurser i utredningen

Från försvinnandet den 31 oktober 2018 till slutet av 2019 resulterade utredningen i merkostnader på cirka 15 miljoner norska kronor för det östra polisdistriktet. Dessutom utbetalas lön till de fast anställda som har arbetat med ärendet och som skulle ha varit anställda under perioden, enligt Tommy Brøske.

Förra veckan gick Tommy Brøske ut med att han inte tror att Hagen kommer att hittas vid liv, men att han är optimistisk om att polisen kommer kunna lösa fallet.

– Det är osannolikt att Anne-Elisabeth Hagen lever. Hädanefter kommer det att göras mer aktiva sökningar, säger Tommy Brøske sa han till VG.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.