Polisen Xavier Jugelé, 37, sköts ihjäl i Paris

Trafikpolisen Xavier Jugelé dödades i torsdagens terrorattack i Paris. Han var även i tjänst under återinvigningen av Bataclan, som i november 2015 utsattes för ett terrorattentat.
Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅN
Xavier Jugelé var en stolt försvarare av homusexuellas rättigheter, skriver Daily Mail.
Foto: Agence / Bestimage / /IBL BEST IMAGE

37-åriga polisen Xavier Jugelé sköts till döds i gårdagens terrorattack i Paris.

Jugelé bevakade återinvigningen av Bataclan som utsattes för Parisattentaten i november 2015.

Beskrivs som en hjälte som stod upp för mänskliga rättigheter och reste till Grekland för att hjälpa till med flyktingströmmarna på Medelhavet. Det uppger Daily Mail.

Den franske trafikpolisen som dödades under torsdagens terrorattack på Champs-Elysées i Paris var 37-årige Xavier Jugelé. En trafikpolis som även var i tjänst under återinvigningen av teaterhuset Bataclan, som i november 2015 var en av de platser i Paris som utsattes för terrordådet där totalt 130 människor dödades.


LÄS MER: Polis ihjälskjuten på Champs-Elysées


Återinvigningen av Bataclan skedde exakt ett år från Parisattackerna och Jugelé var en av de poliser som befann sig på platsen för att ta tydligt ställningstagande emot terrorism.

– Jag är glad att vara här, glad att Bataclan återupptas. Vi är här i kväll som vittnen för att försvara våra medborgerliga värden. Den här konserten är att fira livet. Det är symboliskt och det känns viktigt, sa den numera dödade polismannen i en intervju till med PEOPLE.com.

Xavier Jugelé var en stolt försvarare av homusexuellas rättigheter, skriver Daily Mail.
Foto: Agence / Bestimage / /IBL BEST IMAGE

Dog av skott i huvudet

Xavier Jugelé dog omedelbart under attacken i torsdags efter att ha träffats av ett skott i huvudet.

Enligt Daily Mail var Jugelé stolt försvarare av homosexuellas rättigheter och protesterade mot Rysslans propaganda och förbud mot dessa, innan OS 2014. Jugelé reste även till Grekland för att hjälpa polisen där med flyktingströmmarna på Medelhavet, enligt Daily Mail.


LÄS MER: 6 punkter: Det vet vi om attentatet i Paris


Enligt uppgifter till New York Times ska det ha varit polismannens sista arbetsvecka när han dödades. Dagarna innan hade Jugelé tillsammans med kollegerna haft en avtackningsfest innan den nya tjänsten på rättspolisen skulle börja.

Xavier Jugelé skulle ha fyllt 38 år nästa månad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.