Trafikpolisen Xavier Jugelé dödades i torsdagens terrorattack i Paris. Han var även i tjänst under återinvigningen av Bataclan, som i november 2015 utsattes för ett terrorattentat. Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅNTrafikpolisen Xavier Jugelé dödades i torsdagens terrorattack i Paris. Han var även i tjänst under återinvigningen av Bataclan, som i november 2015 utsattes för ett terrorattentat. Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅN
Trafikpolisen Xavier Jugelé dödades i torsdagens terrorattack i Paris. Han var även i tjänst under återinvigningen av Bataclan, som i november 2015 utsattes för ett terrorattentat. Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅN
Xavier Jugelé var en stolt försvarare av homusexuellas rättigheter, skriver Daily Mail. Foto: Agence / Bestimage / /IBL BEST IMAGEXavier Jugelé var en stolt försvarare av homusexuellas rättigheter, skriver Daily Mail. Foto: Agence / Bestimage / /IBL BEST IMAGE
Xavier Jugelé var en stolt försvarare av homusexuellas rättigheter, skriver Daily Mail. Foto: Agence / Bestimage / /IBL BEST IMAGE

Polisen Xavier Jugelé, 37, sköts ihjäl i Paris

Publicerad

37-åriga polisen Xavier Jugelé sköts till döds i gårdagens terrorattack i Paris.

Jugelé bevakade återinvigningen av Bataclan som utsattes för Parisattentaten i november 2015.

Beskrivs som en hjälte som stod upp för mänskliga rättigheter och reste till Grekland för att hjälpa till med flyktingströmmarna på Medelhavet. Det uppger Daily Mail.

Den franske trafikpolisen som dödades under torsdagens terrorattack på Champs-Elysées i Paris var 37-årige Xavier Jugelé. En trafikpolis som även var i tjänst under återinvigningen av teaterhuset Bataclan, som i november 2015 var en av de platser i Paris som utsattes för terrordådet där totalt 130 människor dödades.

 

LÄS MER: Polis ihjälskjuten på Champs-Elysées

 

Återinvigningen av Bataclan skedde exakt ett år från Parisattackerna och Jugelé var en av de poliser som befann sig på platsen för att ta tydligt ställningstagande emot terrorism.

– Jag är glad att vara här, glad att Bataclan återupptas. Vi är här i kväll som vittnen för att försvara våra medborgerliga värden. Den här konserten är att fira livet. Det är symboliskt och det känns viktigt, sa den numera dödade polismannen i en intervju till med PEOPLE.com.

Xavier Jugelé var en stolt försvarare av homusexuellas rättigheter, skriver Daily Mail.Foto: Agence / Bestimage / /IBL BEST IMAGE

Dog av skott i huvudet

Xavier Jugelé dog omedelbart under attacken i torsdags efter att ha träffats av ett skott i huvudet.

Enligt Daily Mail var Jugelé stolt försvarare av homosexuellas rättigheter och protesterade mot Rysslans propaganda och förbud mot dessa, innan OS 2014. Jugelé reste även till Grekland för att hjälpa polisen där med flyktingströmmarna på Medelhavet, enligt Daily Mail.

 

LÄS MER: 6 punkter: Det vet vi om attentatet i Paris

 

Enligt uppgifter till New York Times ska det ha varit polismannens sista arbetsvecka när han dödades. Dagarna innan hade Jugelé tillsammans med kollegerna haft en avtackningsfest innan den nya tjänsten på rättspolisen skulle börja.

Xavier Jugelé skulle ha fyllt 38 år nästa månad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag