Rikspolischef Dan Eliasson. Foto: Sven LindwallRikspolischef Dan Eliasson. Foto: Sven Lindwall
Rikspolischef Dan Eliasson. Foto: Sven Lindwall
Rikspolischef Dan Eliasson. Foto: Sven LindwallRikspolischef Dan Eliasson. Foto: Sven Lindwall
Rikspolischef Dan Eliasson. Foto: Sven Lindwall

Polisen vill ha över 3 000 fler anställda

Publicerad

"Polisen behöver ytterligare 3 300 anställda under kommande år för att klara av de ökade kraven på verksamheten". Det skriver Polismyndigheten med anledning av att man nu lämnat över sitt budgetunderlag för åren 2017–2019 till regeringen.

För att klara ökningen av antalet anställda krävs ett resurstillskott på 3,9 miljarder kronor under perioden.

"Det är framför allt migrantströmmarna som ökar belastningen på oss. På kort sikt innebär det gränskontroller och ökad tillsyn vid asylboenden. På sikt måste vi också vara beredda att kunna bistå mer vid verkställigheter", säger rikspolischef Dan Eliasson på polisen.se.

Först år 2020 väntas man vara uppe i målet om ytterligare 2 000 poliser och 1 300 civilanställda. I dag har Polismyndigheten drygt 28 000 anställda varav knappt 20 000 är poliser.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag