Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Vi jobbar med vad som verkligen har hänt

Skedde i Rågsved i södra Stockholm.
Händelsen inträffade i södra Stockholm.Foto: Google Maps

På onsdagsmorgonen gick polisen ut med att en flicka under 15 år blivit utsatt för en misstänkt grov våldtäkt i södra Stockholm på tisdagskvällen.

Nu kan utredningen ha tagit en vändning.

– Vi håller fortfarande på att jobba med vad som verkligen har hänt, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen

Enligt Expressens uppgifter kan uppgiften om en misstänkt våldtäkt vara felaktig, ärendet istället handla om en olyckshändelse – och att inget sexbrott ska ha begåtts.  Ingen annan person ska ha varit inblandad.

Det var under tisdagskvällen som fick polisen in ett larm om en möjlig våldtäkt i Rågsved i södra Stockholm. 

En anhörig rapporterade att en flicka under 15 år hade utsatts utomhus. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flickan vara 12 år gammal, och en förundersökning om grov våldtäkt mot barn inleddes. 

– Vi fick ett larm 20.45 från en person som är anhörig till det här barnet, som misstänkte att barnet har utsatts för en våldtäkt. Det är ganska oklart vad som har hänt initialt, och fortfarande har vi inte säkerställt allting, sa Carina Skagerlind på Stockholmspolisen. 

Hon fortsatte:

– Vi åkte till platsen med en stor resurs och initialt letar vi efter brottsplatsen, det är inte helt säkerställt. Vi tror att vi blir behjälpta av vår specialsökhund som lokaliserade en plats utomhus i Rågsved. Vid den brottsplatsen har vi jobbat under natten, och vi har gjort en del fynd som jag inte vill gå in på just nu.

Polisens tekniker arbetade på brottsplatsen fram till 04-tiden i morse.

Nu kan utredningen ha tagit en vändning. 

– Vi håller fortfarande på att jobba med vad som verkligen har hänt, säger Carina Skagerlind. 

Enligt Expressens uppgifter kan uppgiften om en misstänkt våldtäkt vara felaktig, ärendet istället handla om en olyckshändelse – och att inget sexbrott ska ha begåtts.  Ingen annan person ska ha varit inblandad.

– Det är en av de delarna som vi tittar på, det är därför jag säger att det är mycket som är oklart, och det var det redan när det kom in. I bästa fall kan jag gå ut och berätta det, men det dröjer, säger Carina Skagerlind. 

Tidigare rapporterades det att flickan fördes till sjukhus då hon hade vissa lindriga skador, enligt polisen.

Så ser lagen kring våldtäkt ut i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.