Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Vi har en klar bild av händelsen

Polisen söker potentiellt vittne i Hagen-fallet.
Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: TORBJØRN OLSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Polisen har rekonstruerat dagen då Anne-Elisabeth Hagen försvann inne i miljardärsparets bostad.

Nu menar sig myndigheten ha en klar bild av händelseförloppet, skriver NRK.

– Polisen har genomfört omfattande undersökningar på egendomen, säger polisinspektör Agnes Beate Hemiø till radiokanalen.

Det var den 31 oktober 2018 som Anne-Elisabeth Hagen, 68, försvann från sitt hem i Lørenskog, utanför Oslo.

I snart två år har polisen utrett fallet. Huvudteorin är att Hagen mördades i huset, varpå kroppen fördes bort. Maken, miljardären Tom Hagen, misstänks vara inblandad.

Som polisens senaste drag har man genomfört en rekonstruktion av dagen för Anne-Elisabeths försvinnande. Detta efter att paret Hagens hus undersökts ingående i jakt på potentiella spår, skriver NRK.

Bostaden har hållits avspärrad i olika omgångar, och flera föremål har beslagtagits. Enligt norska TV2 har polisen bland annat tagit föremål från badrummet, som badrumsdörren, en toalettsits, en toalettring, en handtvål och en toalettborste.

Polisen: Har en klar bild

Polisinspektör Agnes Beate Heimø konstaterar att arbetet i bostaden har burit frukt. Däremot vill hon inte gå in på detaljer om de fynd man hittat.

– Av hänsyn till efterforskningen har vi inga kommentarer till vad för slags undersökningar som är utförda, eller resultaten av dessa, säger hon till NRK.

Avspärrningarna runt bostaden i Lørenskog har nu hävts.

Nekar inblandning

Tom Hagen greps i slutet av april misstänkt för mord eller medhjälp till mord på sin fru, men släpptes sedan ur häktet.

Misstankarna mot honom kvarstår.

Själv har miljardären nekat till all form av inblandning. Han har hävdat att han upptäckte att hustrun var försvunnen när han kom hem från jobbet på dagen hon försvann.

Tom Hagen erbjuder ett miljonbelopp till den som hjälper till i sökandet efter hustrun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.