Polisen varnar kvinnor efter våldsvåg

Polisen i Östersund varnar kvinnor för att vistas ute ensamma på natten, skriver ÖP.

Orsaken är att flera våldsbrott skett sedan den 20 februari, senast i söndags natt.

Då utsattes en kvinna för en misshandel och en annan person anmälde ett våldtäktsförsök.

Den senaste tiden har flera våldsbrott rapporterats i Östersund. Sedan den 20 februari har sex anmälningar om våldsbrott mot kvinnor anmälts till polisen.

Senast nu i helgen då en kvinna utsattes för misshandel – och en annan person anmälde ett våldtäktsförsök efter att tre okända män ska ha angripit henne.

Höll presskonferens

Polisen i Östersund höll under måndagen en presskonferens och berättade om de anmälningar som kommit in. Bland dem finns ett fall av ofredande på tioåriga flickor på busstorget i Östersund.

Det finns även två andra fall av misshandel av ensamma kvinnor. Ett av fallen ska ha skett den 26 februari och där har polisen en misstänkt gärningsman som flydde ut ur landet och stoppades i Tyskland. Personen kunde enligt polisen gripas tack vara signalement och sitter nu anhållen, enligt SVT Nyheter. 

Hoppet är att fler gärningsmän ska kunna ringas in, men i de övriga fallen finns inga misstänkta och polisen vädjar om tips från allmänheten.

Varnar kvinnor

Polisen går även ut med en varning – framför allt riktad till kvinnor – i Östersund. Varningen: Var inte ute ensamma på natten.

– Det är oroväckande och vi vill mana till försiktighet, säger Stephen Jerand, polisområdeschef i Jämtland, på en presskonferens enligt Östersunds-Posten.

Jerand menar att det som syns nu är ett trendbrott, och att mörkertalet kan vara stort.

– Att det här händer på så kort tid i Östersund är mycket ovanligt.

Vidare skriver ÖP att Jerand lovar att polisen ska vidta flera åtgärder. Bland annat fortsätter man uppmana allmänheten att höra av sig om man sett något.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.