Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
 Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Polisen utreder mord efter fall från balkong

Publicerad
Uppdaterad

En flicka i övre tonåren avled efter ett fall från en balkong i Stockholmsförorten Hässelby tidigt i morse.

– Vi har inlett en förundersökning om mord, säger Kjell Hellström på Västerortspolisen.

När en boende i huset skulle gå till jobbet möttes personen av en livlös flicka på marken utanför porten.

Strax efter larmades polisen.

Flickan misstänks ha fallit från en balkong på tredje våningen på lägenhetshuset i en Hässelby i västra Stockholm.

Hon var död när hon kom till sjukhus.

– På något sätt har hon hamnat på marken, förmodligen efter fall från en balkong. Om hon har hoppat själv eller om någon annan ligger bakom vet vi inte, säger Kjell Hellström, stationsbefäl på Västerortspolisen.

Anhöriga har underrättats

På grund av de oklara omständigheterna inledde polisen en förundersökning om mord. Polisen har också förhört två personer, en man och en kvinna.

– De befann sig i lägenheten när vi kom till platsen, säger Kjell Hellström.

Personerna släpptes senare och är inte misstänkta för något brott.

– Vi har också pratat med många människor runtomkring. Vi arbetar nu med att ta reda på om det här är ett brott eller inte. Det är inget som tyder att det är hedersrelaterat, säger Kjell Hellström.

Polisen kunde först inte identifiera flickan, men under eftermiddagen kunde anhöriga underrättas, uppger polisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag