Polisen utreder misstänkt mordförsök

Publicerad

Under tisdagskvällen fick polisen ett larm om en misshandel, strax utanför Boden.

Väl framme på platsen påträffade man en misshandlad person som enligt polisen blödde en hel del.

Personen har nu förts till sjukhus med oklara skador, och gärningsmannen är gripen för försök till mord.

– Förhör kommer att hållas med den misstänkte gärningsmannen under natten, säger Karolina Thomtén, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Polisen misstänker att gärningsmannen ska ha haft någon form av tillhygge i samband med misshandeln, som nu rubriceras som mordförsök.

Men vilken typ av tillhygge det rör sig om vill man inte gå in på.

– Vi hoppas att få in fler iakttagelser från vittnen för att på så sätt få en klarare bild av vad som har hänt, säger Karolina Thomtén.

När polisen kom fram till platsen ska det ha varit lugnt, och man kunde fokusera på att föra den skadade personen till Sunderby sjukhus.

Det är ännu oklart hur skadeläget ser ut för den misshandlade mannen.

"Går inte in på detaljer"

Den misstänkta gärningsmannen fanns inte kvar på platsen när polisen kom dit. Han kunde dock gripas i ett senare skede.

Polisen är dock förtegen kring detaljerna vid gripandet.

– Jag kan i nuläget inte svara på hur det gick till när mannen greps, säger Karolina Thomtén.

Förhör med den misstänkte personen kommer att hållas under natten, och en åklagare har kopplats in i ärendet för att under morgondagen ta vidare beslut om huruvida personen ska anhållas, misstänkt för mordförsök, eller ej.

Platsen där mordförsöket ägde rum är nu avspärrad i väntan på att brottsplatsundersökningen under morgondagen kommer att genomföras.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag