Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen utreder hatbrott efter misshandel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En 23-årig man blev överfallen och misshandlad i Hallsberg under lördagen.
Foto: TOMAS LEPRINCE
– Det har sagts något nedsättande mot invandrare, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Örebro.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Polisen skriver på sin webbplats att de utreder ett hatbrottsmotiv sedan en 23-årig man med utländsk bakgrund misshandlats i Hallsberg på lördagskvällen. 

– Det har sagts något nedsättande mot invandrare, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Örebro. 

Ingen är gripen som misstänkt. 

Det var 21-tiden på lördagskvällen som 23-åringen, enligt misstankarna, blev överfallen och misshandlad på Samzeliigatan, norr om Esplanaden, i Hallsberg.

Polisen i Örebro skriver på sin webbplats att mannen kommit gående ensam då en bil stannat till. 

En man klev ur, gick fram till 23-åringen – och riktade ett slag som träffade i ansiktet. 

Polisen: "Sagts något nedsättande mot invandrare

Enligt polisen var slaget så pass hårt och välriktat att mannen föll omkull. Därefter kom det ut ytterligare en man ur bilen och visade något som offret uppfattade som en pistol "samtidigt som han säger något nedsättande om invandrare", skriver polisen på sin webbplats. 

– Efter smällen så kom det en annan person och säger det här och visar upp någonting som uppfattades som en pistol, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Örebro. 

Polisen: Vill inte berätta vad som har sagts

Efter misshandeln hoppade männen in i bilen igen och körde Nytorgsgatan norrut. Polisen sökte efter männen under kvällen – men utan resultat. 

Polisen vill inte säga vad som sagts och som uppfattades som invandrarfientligt. Under söndagsmorgonen fanns det ingen gripen i ärendet.

– Vi har ingen misstänkt i ärendet, säger Mats Öhman.   

Polisen skriver på sin webbplats att de upprättat en anmälan om misshandel med hatbrottsmotiv. 23-åringen som fick ta emot knytnävsslaget behövde inte uppsöka läkarvård för sina skador. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.