Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter om våldtäkt på högstadieskola

En ”allvarlig händelse” har inträffat på en högstadieskola i Umeå.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

En ”allvarlig händelse” har inträffat på en högstadieskola i Umeå.

Enligt uppgifter till SVT Västerbotten rör det sig om en misstänkt våldtäkt.

Men polisen är förtegen.

Det var på torsdagseftermiddagen som något inträffade på högstadieskolan i Umeå. Det är oklart vad – men i ett mejl till elevernas vårdnadshavare skriver skolan att det var ”en allvarlig händelse”, rapporterar SVT.

– Det har inträffat en allvarlig händelse och den är polisanmäld. Det pågår en polisutredning just nu, säger en av skolans rektorer, till SVT.

Enligt uppgifter till SVT rör utredningen en misstänkt våldtäkt.

Polisen: Ingen fara för allmänhet

Rektorn vill inte svara på om någon skadats.

Enligt Västerbottens-Kuriren skriver skolan i brevet:

”En allvarlig händelse inträffade på torsdagseftermiddagen på skolan. Händelsen som är kopplad till enskilda individer är polisanmäld och polisutredning pågår”.

– Det är ingen fara för allmänheten och ingen person har kommit till skada. Det handlar om en enskild händelse, säger Johan Dahlberg, polisens jourhavande förundersökningsledare, till VK.

Utreder händelse på skola

Under fredagen har polisen varit på plats för att genomföra en teknisk undersökning. Men polisen vill inte gå närmare in på vad anmälan rör sig om.

– Kopplat till händelsen på torsdagen har vi haft tekniker på plats för utredningsarbete under fredagen. Men vi kommer inte kommentera det här ärendet ytterligare i nuläget, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen, till SVT.

Skolan har under fredagen hållit öppet som vanligt. Enligt rektorn är vårdnadshavare informerade, och även ungdomarna skulle informeras.

– Vi har stärkt upp med mer vuxennärvaro i miljöer där elever rör sig och vi har ett elevhälsoteam på plats för att möta elevers oro och frågor, säger rektorn till SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.