Westminster i London. Arkivbild. Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Westminster i London. Arkivbild. Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Polisen undersöker ”incident” vid brittiska parlamentet

Publicerad

Polisen undersöker en ”incident” vid det brittiska parlamentbyggnaden i London. 

Det uppger en talesperson för parlamentet till Sky News. 

Vittnen säger till Mirror att polisen undersöker ett ”misstänkt paket”. 

Tidningen Mirror skriver att det pågår en ”tung” polisinsats vid parlamentet. Enligt tidningen ska polisen ha kallats till korridoren där vissa ministrar har sina kontor. 

– Polisen utreder för nuvarande en incident i parlamentsbyggnaden, säger en talesperson för det brittiska underhuset. 

https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/963402569044447232

Vittnen uppger för Mirror att polisen undersökte ett vitt pulver i ett misstänkt paket. 

– Brevet innehöll ett vitt pulver som för närvarande utreds av av specialister, sa en talesperson för polisen enligt Mirror. 

Enligt Independent har en del av parlamentet stängts ner efter upptäckten av det misstänkta paketet. En poliskälla uppger för dem att faktumet att bara en del av byggnaden stängs ner indikerar att händelsen inte ses som en allvarlig säkerhetsrisk. 

Tidningen skriver också att de flesta ministrar är lediga och därför inte på plats. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag