Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen tog hjälp av sierska för att hitta Folke, 82

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Folke Eriksson försvann för två veckor sedan efter att ha besiktigat bilen.
Foto: Polisen

Enligt sierskan skulle den försvunne 82-åringen finnas vid ett blått hus med vita fönster. 

Men polisen, som tog tipset på allvar, sökte förgäves. 

- Det har skett under förut, säger Carina Hertzberg, chef för polisområde norra i Värmland. 

Idag är det två veckor sedan 82-årige Folke Eriksson försvann efter att ha besiktigat bilen i värmländska Sysslebäck. Mannen har eftersökts med både skallgångskedja och militärhelikopter med värmekamera. Nu tar polisen till allt mer desperata metoder för att hitta den försvunne 82-åringen. Idag uppger DN.se. att den värmländska polisen bland annat utgått från tips de fått in i från en sierska. Uppgifter som bekräftas av Carina Hertzberg, chef för polisområde norra i Värmland.

 – Vi behandlar alla tips lika, och har inga fördomar. Vi kan inte avgöra varifrån sierskan har fått de här uppgifterna, säger hon.

 Enligt sierskan skulle Folke Eriksson finnas i ett blått hus med vita fönster norr om Sysslebäck. Men polisens sökande gav inget resultat.

 – Det finns inte längre någon chans att hitta honom vid liv, hoppet är ute, sa Ronny Brattström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, till expressen.se, några dagar efter försvinnandet.

 Trots att polisen nu har avslutat det stora eftersöket och nu arbetar med att bearbeta utredningen följer man upp alla tips man får in, och trots att sierskans vision inte ledde någon vart är Carina Hertzberg inte skeptisk till arbetsmetoden. 

 – Det har skett under förut, vi har som sagt inga fördomar, säger hon.

 Har ni någon gång varit med om att ett fall har lösts efter tips från en sierska eller spåman?

 – Personligen har jag ingen erfarenhet av det, men vi välkomnar som sagt alla tips vi kan få.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.