Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen Ted: ”Är väldigt besviken och upprörd”

Ted Eriksson höggs i nacken på Medborgarplatsen.
Foto: POLISEN
Ted Eriksson blir upprörd både för sin egen skull, men också för andra som har – eller kan komma att – drabbas.
Foto: LÄSARBILD

Mannen som högg polisen Ted Eriksson i nacken är 25 år gammal, enligt det examensbevis som Expressen sett. 

Ted Eriksson är besviken och upprörd över att mannen har kunnat ljuga sig till ett mildare straff.

– En vuxen man ska inte behandlas som ett barn, säger han. 

Polisen Ted Eriksson blir märkbart påverkad av uppgifterna om examensbeviset när Expressen når honom på söndagskvällen, då han är ute på ett arbetspass i Stockholm. 

– Jag tycker inte om lögner och osanningar och det här är en stor lögn. En vuxen man ska inte behandlas som ett barn, säger han.

Han berättar att en kollega till honom från polisen i Malmö har hämtat in examensbevis från Iran i en annan utredning och att han därför har varit frågande till varför de uppgifterna inte finns tillgängliga i det här fallet. 

– Jag har tyckt det har varit konstigt varför vi inte fått fram det. Men jag tror att utredarna har gjort så gott de kan, säger han.

Är du besviken?

– Jag är besviken att en person genom att ljuga kan bli dömd till ett straff som är felaktigt. Jag är förvånad att uppgiften inte har kunnat inhämtas. 

”Lagen ska vara lika för alla”

Trots flera olika uppgifter om mannens ålder gjorde tingsrätten bedömningen att han var under 21 år, vilket gav honom rätt till straffrabatt och därmed ett reducerat fängelsestraff. 

– Lagen ska vara lika för alla, men det blir den inte om man kan ljuga sig fri från ganska hårda straff. 

Ted Eriksson blir upprörd både för sin egen skull, men också för andra som har – eller kan komma att – drabbas. 

– Det är en skandal av honom, för han förstör så mycket för sina landsmän. Vuxna män ska inte blandas med barn, säger Ted Eriksson och fortsätter:

– Jag vill inte att den här människan ska kunna göra något ont mot en annan människa igen. Om det här stämmer så har han inte rätt till någon straffrabatt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.