Polisen struntade i skottlossningslarm

Publicerad
Uppdaterad
Första samtalet om skottlossning i Östberga i södra Stockholm i tisdags kom klockan 05.55. Då bedömde polisens larmcentral att ingen utryckning behövdes. Först en timme senare upptäcktes att det handlade om mord.
Inte förrän klockan sju när en annan person ringde och berättade att han sett en bil med krossad sidoruta och med föraren kvar vid ratten, reagerade polisen, skriver Dagens Nyheter. Tre minuter senare skickades ambulans och polis till platsen. Klockan tolv minuter över sju var de på plats och konstaterar att föraren är skjuten.

Upptäckte mord

25 minuter senare kopplar man, enligt DN, ihop skottlarmet med mordet.
– Det stämmer – det tog drygt en timme. Vi får nu titta på detta och granska vad som hänt, säger polisinspektör Carina Lennquist-Johnsson
Mannen som ringde om bilen berättade att den hade kört in i flera andra bilar på en parkeringsplats på Kinnaredsgränd. Vittnet hade inte velat undersöka det hela närmare eftersom föraren verkade sitta kvar. När en patrull kom fram visade det sig att mannen var död.
Polisen har varken misstänkta eller motiv för mordet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag