Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen stannade förare i Fagersta – påstod att han var militär

Händelsen inträffade i Fagersta.

Polisen stoppade under lördagskvällen en man som misstänktes för drograttfylleri i Fagersta.

Mannen påstod då att han jobbade för Försvaret – och visade upp ett misstänkt förfalskat tjänstekort från Försvarsmakten.

Polisen stannade bilen för kontroll vid 21.47 på lördagskvällen i Fagersta i Västmanland. Föraren, en man i 60-årsåldern, uppträdde påverkat och misstänkts för drograttfylleri.

I bilen fanns även ett misstänkt förfalskat tjänstekort från Försvarsmakten och mannen påstod att han jobbade för försvaret. På kortet finns en bild på mannen, hans personnummer och enligt kortet jobbar han på ”militära säkerhetstjänsten.”

”Ser uppenbart förfalskat ut”

– Det ser uppenbart förfalskat ut. När han visade upp det för patrullen ville han först inte lämna över det så att de kunde titta närmare, säger Viktor Åkring Dicksved, RLC-befäl vid polisen.

Mannen är känd sedan tidigare av polisen och har en historik med tidigare brottslighet. I bilen fanns också en ”större mängd” kontanter som mannen inte kunde redogöra för. Mannen misstänks nu för drograttfylleri, urkundsförfalskning, föregivande av allmän ställning och penningtvättsbrott och togs med för provtagning. 

Tjänstekortet och kontanterna togs i beslag av polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.