Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen söker vittnen efter kannibalattacken

Rudy Eugene bet loss bitar från en annan mans ansikte.

Nu söker polisen efter fler vittnen till kannibalattacken i Miami i går där den nakne Rudy Eugene tuggade bort stora bitar från en annan mans ansikte.

Bara hakan var kvar efter den bestialiska attacken.

En naken man åt på en annan mans ansikte i närheten av en stor gångbana i Miami. Efter den makabra scenen som utspelade sig strax utanför tidningen Miami Heralds kontor i Miami i går letar polisen nu efter vittnen som kan hjälpa dem att kartlägga varför 31-årige Rudy Eugene så bestialiskt överföll den andra mannen.

Tillstånd uppges vara kritiskt

Offret, som fortfarande inte är identifierat, ligger fortfarande på sjukhus och hans tillstånd uppges vara kritiskt. En större del av hans ansikte är borta. Det som återstod av ansiktet var hans haka och skägg, men inte mycket mer, enligt The Miami Herald.

- Vi vet att det var många människor vid MacArthurs gångbana och vi hoppas att de vill komma till oss och berätta vad det var de såg, säger kriminalinspektör William Moreno till The Miami Herald.

Badsaltsdrog

Miamipolisen har inte släppt så mycket detaljer kring attacken. Men enligt The Miami Herald kan attacken ha orsakats av badsalt, en drog som kallas så eftersom den liknar en amerikansk badrumsprodukt.

Polisen har haft en teori att attacken kan ha varit en kokainpsykos som gör att blodet "kokar" vilket gör att den som intagit drogen vill klä av sig alla kläder för att försöka kyla ner sig.

"Åt upp den andra killen"

Vittnet Larry Vega cyklade förbi platsen på lördagseftermiddagen när han såg den barbariska handlingen.

- Den här killen, bet honom i bitar med sin mun och jag sa till honom: Sluta!. Den här killen åt upp den andra killen, som om han ville riva av hans hud, sa han till Miamis tv-station WSVN.

Larry Vega sökte kontakt med en polisman som upprepade gånger bad 31-årige Rudy Eugene att sluta. Men Eugene fortsatte att bita loss bitar av ansiktet på mannen, och höjde i stället huvudet mot polismannen och morrade mot honom.

"En stor pöl med blod"

Polismannen sköt mot Rudy Eugene för att få honom att sluta, vilket misslyckades. Då sköt polismannen igen och dödade 31-åringen.

En övervakningskamera som sitter på tidningen Miami Heralds byggnad fångade bilder på de båda männens nakna ben när de ligger sida vid sida efter skottlossningen.

- Det var bara en stor pöl med blod, sa vittnet Larry Vega. Det var blod överallt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.