Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen söker viktigt vittne till kidnappning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ramin Sherzaj, 23, fördes bort mot sin vilja i en bil i Gävle den 4 april.
Foto: Polisen / POLISEN
Drygt två veckor efter att Ramin försvann hittades en kropp i byn Maj utanför Sundsvall.
Foto: Mats Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Den här brända bilen hittades i Sundsvallstrakten efter att Ramin Sherzaj hittades död, misstänkt mördad.
Foto: Polisen / POLISEN

Kidnappningsdramat som utvecklades till en mordutredning tar en ny vändning.

Polisen i Gävle söker nu ett viktigt vittne – som man redan varit i kontakt med.

– Den här kvinnan har lämnat viktiga upplysningar och vi vill komma i kontakt med henne igen, säger Mikael Hedström vid Gävleborgspolisen.

Ramin Sherzaj, 23, fördes bort mot sin vilja i en bil i Gävle den 4 april. Polisen vädjade om tips från allmänheten angående den misstänkta kidnappningen.

Drygt två veckor senare hittades en kropp i byn Maj utanför Sundsvall. Polisen gick kort därefter ut med att man befarade att det var 23-åringen som man hittat.

Polisen har gripit sju personer i ärendet, som sitter häktade misstänkta för mord, medhjälp till mord och medhjälp till människorov.


LÄS MER: Fördes bort mot sin vilja – och mördades


"Trodde fler skulle höra av sig"

Under utredningens gång har ett mindre antal tips kommit angående kidnappningen – som skedde vid 20.40-tiden på Slottsparkeringen i centrala Gävle.

– Vi trodde att fler personer skulle höra av sig, givet tidpunkten och läget för brottet, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen.

Ett tips som intresserat polisen kommer från en kvinna som valt att vara anonym.

– Hon har berättat saker som har blivit mer intressanta ju längre utredningen gått. Vi vill därför ställa ytterligare frågor. Hon har ställt krav på att få vara anonym och bett oss att gå ut med att vi söker henne om vi behöver prata mer med henne, säger Mikael Hedström.

"Mån om at komma i kontakt"

Polisen har därför gått ut på sin hemsida med en uppmaning till kvinnan och ta kontakt igen. Polisen skriver följande på sin hemsida:

"Polisen är mycket mån om att komma i kontakt med den kvinna som har kontaktat polisen som anonym och berättat om sina iakttagelser i samband med människorovet i Gävle den 4 april"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.