Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen söker efter video – lades ut kort efter mordet

Bor i området där Einár sköts: ”Hemskt att det hände här.”
Bild från videon.
Polisens tekniker på plats.
Foto: SVEN LINDWALL
Minnesplats i Hammarby sjöstad efter mordet.
Foto: SVEN LINDWALL
Polisens tekniker på plats.
Foto: SVEN LINDWALL
Polisens tekniker på plats.
Foto: SVEN LINDWALL
Einár.
Foto: KARIN WESSLéN / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Polisen söker efter filmklipp med innehåll som är intressant för utredningen av mordet på rapartisten Nils ”Einár” Grönberg, enligt uppgifter till Expressen.

Materialet tros ha filmats kort efter skjutningen och uppges visa två maskerade män som bär vapen.

Expressen kan visa en bild från en video som polisen söker efter.

Klockan 22.50 under natten till fredagen sköts rapparen Nils ”Einár” Grönberg, 19, i Hammarby sjöstad i Stockholm. Han dog på platsen efter att ha träffats i bröstet och huvudet.

Två gärningsmän flydde från platsen till fots, enligt uppgifter. På fredagskvällen har polisen ännu inte gripit någon.

– Vi jobbar efter hypotesen att det är fler än en (gärningsman, reds anm). Vi har fått in flera uppgifter om signalement på de som utfört det här, sa polisens presstalesperson Ola Österling tidigare under fredagen.

Uppgifter: Polisen söker efter videoklipp

Samtidigt som jakten på gärningsmännen fortsätter söker polisen efter filmklipp som är intressanta för utredningen, enligt uppgifter till Expressen.

Polisen ska ha fått uppgifter om dess innehåll och detaljer som tyder på autenticitet. Innehållet uppges antyda att inspelningen gjorts kort efter dödsskjutningen på fredagskvällen, enligt uppgifter.

Expressen har tagit del av klipp som uppges vara intressanta för polisen. Två maskerade män syns i materialet. De är iklädda keps och mask. En av dem har en beige jacka, den andra en mörkare. På bilderna syns också hur en av männen visar upp en pistol.

Enligt uppgifter publicerades materialet kort efter mordet och innan det blev känt vem som var skjuten. Åtminstone två videoklipp cirkulerar i sociala medier.

I en inspelning syns texten ”smoked”– rökt på svenska – och en pistol-emoji. I bakgrunden i ett annat klipp spelas låten ”VOI” av Dani M och Einár. Textraderna som hörs är:

”Snälla någon, come get your boy

Ligger kastad här som en Voi”

En bild som Expressen tagit del av visar en av männen och delar av en låttext.

Polisens varning

Polisen uppmanar folk till att inte sprida bilder på brottsoffer efter att det under fredagsmorgonen började spridas bilder på Einár i sociala medier.

– Det jag kan säga generellt är att det är högst olämpligt att dela bilder på brottsoffer, sa Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Hyllningarna till Einár: ”Stort avtryck på bara tre år”

Under natten fylldes kommentarfälten på hans sociala medier med reaktioner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.