Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen sökte blodig man vid Arlanda

Polisen sökte under natten efter en man som enligt ett vittne ska ha rört sig öster om Arlanda utanför Stockholm.

Mannen uppges ha varit blodig och burit på ett gevär.

– Vi har haft hundpatrull, piketpolis och helikopter ute, men nu håller vi på och trappar av, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

En blodig man som bar på ett gevär ska enligt ett vittne ha synts till i närheten av Skepptuna norr om Arlanda natten mellan lördagen och söndagen. Polisen fick in larmet vid klockan 02.53 natten mot söndag och flera patruller skickades till området.

– Vi har letat efter honom sedan vid tretiden i natt, enligt vittnet ska han ha haft ett vapenliknande föremål. När vi kom till platsen såg han oss och sprang in i skogen, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Hittade en bil

Ett flertal patruller deltog under natten i sökandet, men mannen syntes inte till. Närheten av platsen hittade polisen en bil som kört av vägen och krockat och man tror att detta rör sig om mannens bil.

– Vi har haft hundpatrull, piketpolis och helikopter ute, men nu håller vi på och trappar av, säger Mats Brännlund vid klockan 06.30

Vid klockan 08 meddelar polisen att insatsen är avslutad.

– Insatsen är nedlagd, möjligtvis är det ett brott mot vapenlagen. Vi tror dock inte att den här personen är farlig för allmänheten, säger Eva Nilsson vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm.