Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen slutar söka 77-åring – kvinna gripen

Följ senaste nytt i Expressen TV
Efter över en vecka avslutade polisen under måndagen sökandet efter en 77-årig man i Vittinge som uppges ha försvunnit när han plockade svamp – de tror inte längre att mannen är i livet.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

Efter över en vecka avslutade polisen under måndagen sökandet efter en 77-årig man i Vittinge som uppges ha försvunnit när han plockade svamp – de tror inte längre att mannen är i livet. 

I stället har de startat en förundersökning – och gripit en kvinna, rapporterar Aftonbladet

Polis, försvarsmakten och frivilligorganisationer har sökt efter den 77-åring som försvann i Vittinge utanför Uppsala i över en veckas tid. 

Under måndagen gav de upp hoppet om att finna honom vid liv och satte punkt för sökandet.  

”Trots en omfattande resurs bestående av polis, personal från försvarsmakten och frivilliga har sökandet i stundtals svårframkomlig terräng varit resultatlöst och mannen bedöms inte längre vara vid liv. Anhöriga har underrättats om beslutet”, skriver polisen på sin hemsida. 

I stället för sökandet av en försvunnen person har nu en utredning tagit vid. 

— Det blir mer en utredningsfråga än en sökinsats. Vi kommer alltså sätta en utredare på det här ärendet som får gå igenom all information vi har för att sedan besluta om åtgärder, säger säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen, till UNT

En kvinna ska ha gripits i utredningen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Expressen har sökt Uppsalapolisens regionledningscentral som inte kan kommentera ärendet. 

Jouråklagare i Uppsala låter, via Åklagarmyndighetens presstjänst, meddela att uppgifterna varken kan bekräftas eller dementeras.  

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.