Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen: Sluta ta selfies med älgar

Expressen TV ger dig senaste nytt.
Stockholmspolisen har behövt skjuta flera älgar den senaste tiden.
Foto: JANOS JURKA / NATURFOTOGRAFERNA/IBL
”När folk springer fram och ska ta bilder blir den stressad och aggressiv”.
Foto: STANISLAV KOGIKU/AFLO/SHUTTERSTOCK / STANISLAV KOGIKU/AFLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Stockholmspolisen har behövt skjuta flera älgar den senaste tiden. Anledningen är att folk stressat upp djuren genom att ta selfies med dem, rapporterar 

Mitt i Stockholm.

–  En älg som kommit vilse brukar kunna hitta tillbaka igen om den är lugn. Men när folk springer fram och ska ta bilder blir den stressad och aggressiv. Det är bottenlöst världsfrånvänt och synnerligen upprörande att folk inte förstår bättre, säger polisen Kenneth Kronberg, ansvarig för Nationella viltolycksrådet (NVR) till tidningen.

Vidare uppmanar han stockholmarna att hålla avstånd till de enorma djuren, som ibland råkar vandra in i tätbebyggda områden.

–  Viltvårdare har varit eniga, det är inget fel på älgarna. Däremot är de väldigt stressade eftersom det är så otroligt många som försöker ta bilder. Det är anledningen till att vi måste döda älgarna – 08:or som tror att djurvärlden ser ut som i Walt Disneys filmer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.