Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen slog till mot vänsterextremister

Nationella insatsstyrkan har slagit till på flera adresser. Bilden är från ett tidigare tillfälle.Foto: Mikael Sjöberg

Polisen slog till mot ett tiotal adresser i Mälardalen under morgonen.

Enligt Aftonbladet.se och Eskilstuna kuriren har ett antal personer med kopplingar till den vänsterextrema organisationen Revolutionära fronten gripits.

– Vi jobbar intensivt på flera platser, säger Towe Hägg presstalesperson vid Stockholmspolisen.

I Stockholm handlar det om två adresser och totalt handlar det om ett tiotal tillslag av poliser från Nationella insatsstyrkan och Säkerhetspolisen i Mälardalen under morgonen.

Tillslagen ska enligt polisen vara en del av en planerad insats med namnet Eskil, enligt Eskilstuna kuriren.

– Den här utredningsåtgärden har pågått på morgonen. Det kommer att pågå tills vi är klara, säger Towe Hägg till Expressen.se.

Genomförda under dagen

Förhoppningen är att tillslagen kommer att vara genomförda under tisdagen, men hur många platser som de tänker slå till mot vill de inte uttala sig om.

– Vi jobbar intensivt på flera platser, det betyder att vi inte kan säga så mycket mer utan att riskera att förstöra och försena utredningen, säger Towe Hägg.

Minst två av de gripna ska ha kopplingar till den vänsterextrema organisationen Revolutionära fronten.

Men polisen vill inte kommentera uppgifterna.

Säkerhetspolisen bekräftar att de har varit inkopplade i ärendet, men vill inte gå in på detaljer.

– Vi känner till ärendet och vi har samarbetat med den lokala polismyndigheten i det, säger Fredrik Milder, pressekreterare på Säkerhetspolisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.