Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen slog till mot sekt – 14 barn räddades

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Jamaicans polis slog under natten mot måndagen till mot en sektliknande religiös sammankomst som pågick i huset i bakgrunden. I bild Antony Anderson vid polisen.
Foto: Twitter/@Jamaicagleaner

Under natten mot måndagen slog jamaicansk polis till mot en sektliknade religiös sammankomst i området St James. 

Detta sedan de larmats av en ur församlingen.

Sektledaren utreds nu för grooming sedan 14 barn kunnat räddas.

– Vi var väldigt oroliga över att det pågick någon form av ritualmord på platsen, säger Antony Anderson vid polisen, till Jamaica Gleaner.

Jamaicansk polis slog under natten mot måndagen till mot en religiös sammankomst i staden St James. Polisen ska ha larmats av en kvinna i församlingen som påträffades med skärskador i benen som hon, enligt misstankarna, fått som straff för att inte följt order från gruppens religiösa ledare.

https://twitter.com/JamaicaGleaner/status/1450189958208184324

Men polisen misstänkte att det också fanns andra som skulle kunna komma till skada.

– Vi var väldigt orolig över att det pågick någon form av ritualmord på platsen, säger Antony Anderson vid polisen, till Jamaica Gleaner.

– Vi visste om att det fanns 144 personer i församlingen och att de kallats dit under den aktuella kvällen, fortsätter han.

Sektledaren utreds för grooming

Polisen ska i samband med insatsen mot församlingslokalen blivit beskjutna och då de besvarade elden dog en person. Ytterligare två personer dog i insatsen, men jamaicanska polisen är förtegna om omständigheterna kring de dödsfallen.

Enligt Jamaica Gleaner kunde 14 barn räddas från församlingslokalen, som enligt polisen bar typiska tecken på en sekt. Polisen kommer också undersöka om sektens ledare har gjort sig skyldig till grooming av unga pojkar.

Här styr kvinnorna – drömmer om ett kollektiv utan män

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.