Polisen Helric Fredou, 45, sköt sig själv bara timmar efter attacken på Charlie Hebdo.
Polisen Helric Fredou, 45, sköt sig själv bara timmar efter attacken på Charlie Hebdo.

Polisen sköt sig själv – timmar efter attacken

Publicerad

Polisen Helric Fredou, 45, sköt sig själv inne på polishuset bara timmar efter attacken på satirtidningen Charlie Hebdo.

Enligt uppgifter i Telegraph hade han då precis varit i kontakt med anhöriga till offren i attacken.

Tolv personer sköts ihjäl i samband med blodbadet på satirtidningen Charlie Hebdo i onsdags.

Helric Fredou, som jobbat som polis sedan 1997, tog efter attacken kontakt med offrens anhöriga. Men han lämnade aldrig in rapporten om vad de sa. I stället hittades han död inne på sitt kontor i Limoges efter att ha begått självmord.

Det är oklart om självmordet har att göra med händelserna i Paris. Enligt uppgifter i franska medier så ska Fredou har varit utbränd och deprimerad, skriver Mirror.

– Vi är chockade. Han var en väldigt jordnära person, säger Pascal Cayla på polisförbundet, enligt Telegraph.

Franska polisförbundet beklagar djupt det inträffade, enligt Daily Mail.

Terrorattackerna förra veckan som tog 17 människors liv, varav tre poliser, har skakat Frankrike, och poliser i landet har fått mycket stöd. Under miljonmarschen på söndagen gick många med plakat där det stod "Vi älskar polisen."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag