Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: ”Ser inga politiska motiv”

Kommunalrådet Marie Pettersson (S) i Älvkarleby.
Foto: Älvkarleby kommun

På måndagen berättade polisen att överfallet på kommunalrådet Marie Pettersson (S) i Älvkarleby skedde vid en husvagn på en camping. 

– Vi ser inga politiska motiv. Vi ser det mer som en isolerad händelse, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Överfallet inträffade på lördagskvällen, och har gjort att Marie Pettersson (S), kommunalråd i Älvkarleby kommun, nu ifrågasätter sitt politiska engagemang.

”I vårt fram tills nu trygga bo sker detta. För första gången någonsin undrar jag om mitt engagemang är värt detta?”, skrev hon i ett Facebookinlägg.

I inlägget, som publicerades natten mot söndag, uppger Marie Pettersson att politiska motiv låg bakom. Något som polisen alltså under måndagen förnekade.

– Vi ser inga politiska motiv. Vi ser det mer som en isolerad händelse, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Marie Pettersson fick lättare fysiska skador. Även hennes sambo skadades lindrigt, skriver kommundirektör Maria Wikström i ett uttalande på kommunens hemsida.

Först uppgavs att skulle ha varit vara för politikern och händelsen har polisanmälts.

På måndagen berättade polisen att händelsen skedde på en camping i Älvkarleby. 

Blev inbjuden till Pettersson husvagn

Polisen uppger att en person ha blivit inbjuden till Marie Petterssons husvagn, där flera personer – ”en handfull”, enligt polisen – redan befann sig. 

Därefter uppstod en diskussion som ledde till ett handgemäng. Den inbjudne personen, en man, ska ha blivit otrevlig mot sällskapet och ombads då att lämna husvagnen.

– Vi har mottagit flera anmälningar från olika parter, som haft olika syner på saken. Det ska ha uppstått en diskussion i samband med att personen blev inbjuden. Vi har fått in en anmälan om ofredande och två anmälningar om misshandel, varav en är en motanmälan, säger Jonas Eronen.

Vad händer nu från polisen sida?

– Vi ska hålla kompletterande förhör och det ska ske skyndsamt. Det är viktigt att få klarhet i vad som faktiskt har hänt.

Expressen har sökt Marie Pettersson. I ett pressmeddelande från Älvkarleby kommun meddelar hon att hon inte lämnar några kommenterar till media.

 I ett öppet brev på kommunens hemsida skriver Marie Pettersson dock följande:

”Ingen – oavsett vem man är eller vad man står för – ska behöva bli överfallen i sin hemmiljö”.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.