Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen ryckte ut till Madeleines lyxhus – larm i barnens sovrum

Riksmarskalken om att fem av barnen inte längre tillhör kungahuset.
Prinsessan Madeleine.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsessan Madeleines hus i Florida.
Foto: Johan Eriksson

MIAMI. Dubbla polispatruller ryckte ut till prinsessan Madeleines ståtliga hus i Florida.

Brandlarmet hade gått i barnkammaren.

På hovet säger att man inte vet vad som har hänt.

Trots att prinsessan Madeleine, 39, och familjen bor i soliga Florida hade det varit en del moln på himlen den här dagen. Solen och temperaturen hade gått ner något i det lummiga området kring lyxvillan. Madeleine och Chris O’Neill, 47, köpte huset 2019 för drygt tre miljoner dollar – över 30 miljoner kronor med dagens växelkurs.

När klockan slår 18.53 går larmet i ett av barnens rum i det drygt 600 kvadratmeter stora huset. 

Enligt polisens dokument tar det 4 minuter och 44 sekunder innan första patrullen, enhet 222, är på plats utanför huset i Miamiområdet. 

47 sekunder senare kommer enhet 211 fram, också det en polisbil.

– När det kommer brandlarm skickar vi både polis och brandkår, säger den lokala polischefen nu om incidenten som utspelade sig på annandag påsk.

Polisen: ”Något fel på brandlarmet”

Det visade sig tack och lov vara fråga om någon form av falsklarm, enligt polisen, från en brandvarnare i ett av barnens sovrum. 

”Vid ankomst togs kontakt med husägaren, som sa att det inte brann någonstans i huset. De var i telefon med larmbolaget för att stoppa larmet”, står det i polisens rapport. 

Det var två polisbilar som åkte, men ingen brandbil var på plats. Hur kommer det sig, när det var ett brandlarm som gick?

– Ibland kommer polisen dit först. Och ser polisen att det inte är fråga om någon brand, då kan de ”boka av” brandkåren. Det ser ut som de var något fel på brandlarmet den här gången, säger polischefen. 

Prinsessans bild efter larmet

Hovet säger man att man inte vet något om att polisen gjort en dubbelutryckning hemma hos prinsessan i USA. 

”Vi har inte någon kännedom om det här och avböjer att kommentera”, säger Ulrika Näsholm vid Hovets informationsavdelning i en mejlad kommentar. 

Dagen efter brandlarmsdramat verkade prinsessan Madeleine på gott humör och la ut en glad – om än något sen – påskhälsning på Instagram, där hon sitter utomhus i en vårig klänning tillsammans med prinsessan Leonore, 8, och prinsessan Adrienne, 5.

Prins Nicolas, 6, och pappa Chris O’Neill syntes inte till då. 

https://www.instagram.com/p/CcjU3APrfr_/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.