Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen: Rastafärger kan vara tecken på cannabisrökning

Bär dina barn kläder i rastafärger? Det kan tyda på att han eller hon röker cannabis, enligt Söderortspolisen i Stockholm.

– Har ditt barn rastafärger kan du fråga varför de har det och vad det symboliserar, säger Lennart Paulsson, närpolischef Globen, till DN.

Söderortspolisen har tillsammans med Skarpnäcks stadsdelsförvaltning dragit i gång en kampanj mot ungdomars cannabisrökning.

På informationsbladet som delas ut till tonårsföräldrar vid tunnelbanestationer står det att man som förälder bör se upp för flera saker, som röda ögon, muntorrhet, rizzlapapper och digitalvåg. Men också klotterpennor och rastafärger, det vill säga grönt, gult och rött.

Varnar för klotterpennor

På frågan varför klotterpennor bör ses som ett varningstecken svarar Lennart Paulsson DN:

– Det är inte helt ovanligt att man röker cannabis i miljöer där det förekommer klotter. Poliser som arbetar mycket med narkotika drar den erfarenheten.

– Bland de som röker cannabis är det inte heller ovanligt att man har attribut med rastafärgerna. Som förälder ska man vara uppmärksam och ställa frågor om det.

Leif Bergström är enhetschef på resursenheten för barn och ungdom i Skarpnäck:

– Vi försöker lyfta frågan och rikta uppmärksamhet på det här. Ungdomar som dricker hittar du på en gång men det gör du inte med cannabis, det syns inte på samma sätt. Som förälder måste man vara nyfiken och våga ställa frågorna, säger han till Expressen.se

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!