Polisen planerar nytt sök efter försvunna Maddie

Polisen har följt flera spår i sökandet efter Madeleine McCann, som försvann i Portugal 2007.
Madeleine McCann har varit försvunnen sedan 2007.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
I somras sökte tysk polis efter Maddie vid kolonilotter.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Föräldrarna Gerry och Kate McCann.
Foto: LUIS FORRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tysk och portugisisk polis planerar nya sökningar efter försvunna Madeleine McCann.

Det handlar om att hitta den ”saknade pusselbiten” i fallet, skriver The Mirror.

– Det är verkligen i allas tankar att lösa fallet, säger en källa nära utredningen till tidningen.

Mer än 13 år har gått sedan Madeleine McCann försvann under en familjesemester i Portugal. Misstanken är att flickan mördats, och än i dag söker polisen efter kroppen.

Samtidigt pågår jakten för att knyta brottet till fallets huvudmisstänkte, tyske Christian Brückner. 43-åringen sitter sedan tidigare fängslad för våldtäkt, flera övergrepp mot barn och barnpornografibrott.

Nu planerar den tyska och portugisiska polisen nya sökningar efter Maddie vid Algarvekusten. I vår väntas utredarna också hålla ett möte i Lissabon tillsammans med brittiska polisresurser, skriver The Mirror.

”Viktigt steg”

Enligt en källa nära fallet är de nya insatserna ett ”väldigt viktigt steg” mot att kunna inleda rättegången mot Brückner.

– Polisen har redan satt några vittnen på stand-by för att sitta ner under nya intervjuer, säger källan till The Mirror.

– Det finns en verklig känsla av att det är ett nytt år, med ny jakt efter ledtrådar. Det är verkligen i allas tankar att lösa fallet.

Under sommaren sökte polisen i brunnar omkring 20 minuter från staden Praia da Luz, där Maddie försvann. Hoppet nu är att hitta nya bevis kring brottsområdet.

– Det finns fortfarande en saknad pusselbit där ute, säger källan till The Mirror.

Föräldrarnas hopp

Madeleine McCanns föräldrar, Gerry och Kate McCann, har inte tappat hoppet. På nyår skickade de en hälsning via sin hemsida där de skrev att utredningen fortsätter:

Den har inte stannar och hoppet, energin och målmedvetenheten att hitta henne och avslöja sanningen förblir orubbligt”, skrev föräldrarna.

Se mer

Han är huvudmisstänkt för Maddies försvinnande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.