Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen om skoterfärden: "Han bryter mot lagen"

Snöskoterföraren Daniel Bodin gav sig natten till torsdag ut i Gamla stan på sin snöskoter.

En vansinnesfärd menar polisen, och nu kan den få dyra konsekvenser.

– Han har brutit mot lagen på flera olika ställen, och kan dömas till böter, säger polisinspektör Ursula Eriksson.

Redbull-sponsrade snöskoterföraren Daniel Bodin gav sig 4-tiden inatt ut på sin färd med sin snöskoter. Bodin tävlar i FSX, en slags freestyleåkning på snöskoter där åkaren hoppar och gör trick.

– Det här är något Daniel själv har planerat. Vi visste att han hade ett projekt på gång, men inte att det var det här, säger Jesper Antell, presskontakt för Red Bull Sverige.

Flera olika brott

Men när Daniel Bodin flög gata upp och gata ner genom Gamla stan i Stockholm gjorde han sig skyldig till en rad brott, menar polisinspektör Ursula Eriksson, länskoordinator för insatser mot vanebrytare i trafiken.

– Han bröt mot trafikförordningen på flera olika ställen. Bland annat är snöskoter ett terrängfordon, som bara för köras på enskild väg. Och såvitt jag vet är Gamla stan inte en enskild väg, säger Ursula Eriksson och fortsätter:

– Det står dessutom i trafikförordningen att om man kör sådana här fordon på allmän väg, som i Gamla stan, så ska man visa hänsyn mot människor som bor i området. Jag upplever inte att han visar hänsyn. Vad hade till exempel kunnat hända om någon kom ut från en port där?

Uppskattar uppmärksamheten

De brott Daniel Bodin kan ha gjort sig skyldig till har lindriga straff, som än dock kan komma att kosta en slant med tanke på att brotten är flera:

– Det här rör sig troligtvis om bötesbrott. Vi får se om någon inleder en förundersökning mot honom, säger Ursula Eriksson.

Vare sig Daniel Bodin eller Red Bull känner till att Daniels projekt kan vara straffbart:

– Vill de något får de väl höra av sig, säger Daniel Bodin, som uppskattar den uppmärksamhet han fått för vansinnesfärden.

Hur snabbt körde du egentligen?

– Det vet jag inte.

Om böter utfärdas mot Daniel Bodin, är det han själv eller Red Bull som kommer att betala dem?

– Det kan jag inte svara på, säger Jesper Antell på Red Bull Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.