Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen misstänker: Trostjuv avslöjad – försökte slå ihjäl kvinna i tvättstuga

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet.
Sammanlagt 257 par trosor hittades, tolv av dem i barnstorlek.
Foto: Polisen
Mannen åtalades tidigare i veckan för försök till mord. 50-åringen är även åtalad för att ha innehaft en mindre mängd amfetamin.

Den 50-årige byggarbetaren hade samlat på sig över 250 par trosor – och han poserade i underkläderna på mobilbilder.

Han avslöjades efter att ha gått till våldsam attack mot en kvinna i en tvättstuga – där slog han henne blodig med en hammare, enligt misstankarna.

– Vad ska man säga, det är ”erotica”, säger mannen i förhör om trosorna.

Det var i december förra året som en 26-årig kvinna på Lidingö upptäckte att alla hennes underkläder hade stulits när hon tvättade i tvättstugan. Hon blev misstänksam och bestämde sig för att tvätta i omgångar vid nästa tillfälle.

En dag när hon gick ner i tvättstugan för att hämta sin tvätt stod en man där med en hammare i handen. I förhör säger hon att hon var rädd för sitt liv och trodde att hon skulle bli våldtagen

Mannen slog henne med flera slag mot huvudet, men hon lyckades ta sig ur hans våld och upp till sin lägenhet, enligt polisutredningen.

”Blod i hela ansiktet”

I SOS-samtalet sa kvinnans partner:

– Hon har blod över hela ansiktet!

– Det var någon som har försökt döda min fru med en hammare.

Kvinnan fick föras till sjukhus och opereras. Hon överlevde.

Mannen gick till attack mot en kvinna i tvättstugan där han anklagas för att ha stulit trosor, enligt åtalet.
Foto: Polisen
Kvinnan slogs henne med flera slag mot huvudet, men lyckades ta sig upp till sin lägenhet.
Foto: Polisen

Polisen hittade 257 par trosor

En polsk 50-årig man som arbetade med en renovering i huset blev efter ett tag utpekad och misstänkt för attacken.

När polisen i början av januari gjorde en husrannsakan i hans hem i Farsta i södra Stockholm gjorde de en överraskande upptäckt under hans säng: Tre lådor proppfulla med trosor i olika färger och storlekar.

Sammanlagt 257 par trosor hittades, tolv av dem i barnstorlek. De hittade också 27 behåar och flera andra sorters underkläder. Mannen har fotograferat sig i underkläderna med sin mobiltelefon, enligt åtalet. Det erkänner han själv i förhör:

– Vad ska man säga, det är ”erotica”. Hur ser man ut i den här, hur ser man ut i den där.

I förhör säger mannen att trosorna tillhört kvinnor som han bland annat träffat på diskotek i Polen, men den 26-åriga kvinnan och flera av hennes grannar kunde identifiera många av underkläderna.
Foto: Polisen
Mannen har fotograferat sig i underkläderna med sin mobiltelefon, enligt åtalet.
Foto: Polisen
I förhör säger han: ”Vad ska man säga, det är 'erotica'. Hur ser man ut i den här, hur ser man ut i den där.”
Foto: Polisen
Polisen hittade också 27 behåar och flera andra sorters underkläder.
Foto: Polisen

Åtalas för mordförsök

I förhör säger mannen att trosorna tillhört kvinnor som han bland annat träffat på diskotek i Polen, men den 26-åriga kvinnan och flera av hennes grannar kunde identifiera många av underkläderna.

Mannen åtalades tidigare i veckan för försök till mord vid Stockholms tingsrätt. Enligt stämningsansökan ska han ha slagit sitt offer med minst tio slag, och det fanns en fara för att han skulle döda henne. DNA från kvinnan hittades på mannens sko och knivslida.

50-åringen är även åtalad för att ha innehaft en mindre mängd amfetamin. Åklagaren vill att han ska utvisas efter tjänat straff. Själv nekar han till brott.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.