Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen misstänker: Tillverkade bomber hemma i lägenheten

Bomben orsakade stora avspärrningar i Broby.
Foto: Polisen
Polisens bombgrupp lyckades desarmera den hemmabyggda bomben.
Foto: Polisen
I den misstänkte bomb byggarens vindsförråd hittades ytterligare farliga föremål.
Foto: Polisen
Mannen misstänks nu för flera brott, bland annat försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Foto: Polisen

Mannen tillverkade bomber hemma i bostaden– sedan placerade han ut dem utanför en restaurang och i den fastighet där han bor. 

Nu åtalas han för flera fall av försök till allmänfarlig ödeläggelse alternativt grovt olaga hot och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Mannen, som är i 45-årsåldern, förvarade enligt stämningsansökan dessutom en bomb i sitt vindsförråd i flerfamiljshuset där han bor mitt i centrala Malmö.

En av bomberna placerades utanför en restaurang i Broby i Östra Göinge i Skåne i mitten av januari tidigare i år. Ett misstänkt föremål hittades då vid lunchtid utanför en pizzeria. Avspärrningar upprättades och Nationella bombskyddet kallades till platsen. Inga personer ska ha skadats.

Mannen åtalas även för grovt vapenbrott då han förvarat en revolver, två pennpistoler, ett armborst och 746 patroner i sin bostad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.