Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen misstänker: Politiker hade cannabisodling hemma på tomten

Foto: AP / TT / NTB Scanpix

Två SD-politiker, den ena numera utesluten, har anhållits för narkotikabrott, uppger lt.se.

Paret, Tommy Blomqvist och Ingrid Hult, ska ha odlat cannabis vid sin sommarstuga.

Båda är ledamöter i fullmäktige i Södertälje.

Polisen slog till mot sommarstugan i helgen. Enligt uppgifter till lt.se hade paret en cannabisodling i ett uthus på tomten.

Polisen: Två misstänkta anhållna

Både mannen och kvinnan greps vid tillslaget och sitter alltjämt anhållna hos polisen. Åklagare måste under dagen fatta beslut om paret ska begäras häktade.

Hos polisen är man dock knapphändig med uppgifter om gripandet.

– Vi kan bara bekräfta att två personer gripits och sitter anhållna misstänkta för narkotikabrott. Vi går inte in på några detaljer i det här läget av förundersökningen, säger Magnus Köhler vid Södertäljepolisen till lt.se.

Tommy Blomqvist var tidigare förstanamn på Sverigedemokraternas lista i kommunen, men uteslöts.Foto: Magnus Grimstedt / LT

Tommy Blomqvist var tidigare förstanamn på Sverigedemokraternas lista i kommunen. Men han uteslöts ur partiet, bland annat efter misstänkt fusk med reseersättningar och ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Ingrid Hult representerar fortfarande Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige.Foto: Magnus Grimstedt/LT Södertälje

Sitter kvar på flera poster

Blomqvist sitter dock kvar som ledamot i tio nämnder och bolag, däribland Telge AB, Telge Fastigheter, Telge Bostäder, miljönämnden och tekniska nämnden, skriver lt.se.

Sambon Ingrid Hult representerar fortfarande partiet i kommunfullmäktige och var tredjenamn på listan i förra valet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.