Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen misstänker: Mordet var en hämnd

Mannen hittades mördad i går kväll. Nu misstänker polisen att det kan vara en hämnd för ljusskygga affärer.

Polisen utreder om mordet på den 27-årige mannen i mc-klubben Red and White Crew i Sundbyberg vara hämnd för ljusskygga affärer.

Expressen kan avslöja att mannen har suttit i styrelsen för tre bolag som svartlistats hos polisen.

– Det handlar om bolag som sysslat med bluffakturor, säger en källa med insyn.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen kom larmet om dödsskjutningen in till polisen från en garagebyggnad vid Rissneleden i Sundbyberg.

Samtidigt har vittnen berättat om hur två maskerade personer på moped passerade till och från garaget.

Men ingen har gripits som misstänkt.

Mannen som hittades död på garagegolvet var medlem i Hells Angels supporterklubb Red and White Crew. Han har tidigare varit inblandad och dömts till tre års fängelse för misshandeln av tre Outlawsmedlemmar på restaurang El Crocodilo på Södermalm i Stockholm. Sammanlagt åtalades tolv personer för krogattacken den 6 september 2011.

Jobbar brett

Polisen jobbar brett med att finna de som ligger bakom mordet. Aftonbladet skriver att den skjutne mannen hade skulder på 400 000 kronor. Anhöriga säger till tidningen att de tror att det var därför han blev mördad:

– Han skulle börja betala av men var inte snabb nog, säger en vän till Aftonbladet.

Samtidigt kan Expressen berätta att 27-åringen suttit i styrelsen för tre kända bolag, som gjort sig kända för att syssla med bluffakturor. Bolagen var svartlistade hos polisen.

Polisen bekräftar att man jobbar brett i sökandet efter mördaren – och motivet. Flera olika spår utreds, bekräftar Klas Petersson, stationsbefäl vid Västerortspolisen för Expressen:

– Vi jobbar väldigt brett i de här ärendena, säger han.

Det kan alltså vara ekonomiskt, gängrelaterat eller en hämnd för det tidigare bråket på restaurangen?

– Jag tror att du lyckades få in alla de punkter som man måste kika på, säger Klas Petersson. I den här världen kanske det inte alltid krävs jättemycket för att gå över gränsen.

Det har inte varit några kända oroligheter på mordadressen tidigare, enligt Klas Petersson:

– Nej, det vill jag inte säga, inte mer än någon annanstans.

Sysslade med bluffakturor

En källa med insyn utredning, bekräftar att den skjutne mannen satt i styrelsen för olika bluffakturebolag.

– I princip är just de här tre bolagen helt borta. De driver de här bolagen tills de har blivit kända. Sedan, när de hamnat på en massa varningslistor, startar de nya bolag men med samma typ av verksamhet på agendan. Det är alltid på temat "kommun", "företagarregister", "bolagsupplysningen". Det ska vara i närheten av seriösa, existerande bolag.

I Malmö har polisen sett starka kopplingar mellan medlemmar i kriminella MC-klubbar och styrelseposter i olika bluffbolag, enligt Expressens källa.

– Det finns uppemot 20 väldokumenterade mc-killar inne i det här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.