Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Män ska ha försökt röva bort flicka

Så många brott anmäldes under förra året.
Här inträffade händelsen.

En stor grupp män i flera bilar ska ha försökt röva bort en elvaårig flicka när hon var på väg till skolan i Degerfors.

– Vi har ingen anledning att misstro det flickan berättar, men vi behöver få mer information för att få reda på vad som verkligen har hänt, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

På fredagsmorgonen skickades flera polispatruller till Strömtorpsskolan i Degerfors. Detta sedan en mentor på skolan anmält att en elev, en elvaårig flicka, berättat att flera män ska ha försökt locka med henne i en bil.

– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt försök till människorov. Vi har varit på plats och pratat med flickan men kommer att hålla kompletterande förhör med utbildade barnförhörsledare, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Det ska sammanlagt ha varit tre bilar med flera män i varje som stannade till vid flickan. Flickan känner inte igen männen.

Oklart motiv

Flickan uppger att en av männen tagit tag i henne och sagt att hon skulle komma in i bilen. Hon skadades inte fysiskt.

– Vi har ingen anledning att misstro det flickan berättar, men vi behöver få mer information för att få reda på vad som verkligen har hänt, säger Christina Hallin.

Motivet är än så länge okänt.

– Som jag förstår det är det inte uttalat något sexuellt i samband med händelsen. Anledningen till att man skulle försöka få med sig henne i bilen är i nuläget ytterst oklar.

Flickans föräldrar är informerade om händelsen och rektorn kommer att informera föräldrar till barnen på skolan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.