Polisen misstänker inbrottsliga

Publicerad
Tre unga män blev bortskrämda under ett inbrottsförsök i Brämhult under natten mot tisdagen.
Nu misstänker polisen att det är samma som ligger bakom en rad andra inbrott i Borås.
- Det är samma tillvägagångssätt, säger Bengt-Arne Andersson vid Boråspolisen, till Boras.expressen.se.
Vid kvart över 03 under natten mot tisdagen upptäckte ägaren till en villa i Brämhult hur tre unga män försökte ta sig in. De höll på att lyfta ut ett fönster när han kom på dem.
– De försvann när de förstod att de var upptäckta, säger Bengt-Arne Andersson, vakthavande befäl till Boras.expressen.se.
När polisen kom till platsen fanns inga spår efter de tre männen. Men nu misstänker man att det kan röra sig om samma gäng som legat bakom en rad andra inbrott i trakten.
– Vi har haft en del sådana här inbrott där man lyfter ut fönstrena och går in när folk sover.

Svårt att veta


Om det är samma gäng eller några som anammat stilen är svårt att veta, säger Bengt-Arne Andersson. De tre männen som försökte bryta sig in i villan i Brämhult är nu misstänkta för försök till inbrott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag