Polisen: Larm om våld i nära relationer varje dag

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Polisen Viktor Adolphson, känd som YB Södermalm på Twitter, säger att polisen dagligen åker på larm om våld i nära relationer.
Foto: Privat
OBS! Genrebild.

Alla hjärtans dag är för många en dag i kärlekens tecken.

Men för polisen skiljer sig inte dagen från någon annan när det kommer till våld i relationer, enligt områdespolisen Viktor Adolphson vid Trygghetsgruppen Södermalm.

– Det här är larm som jag och mina kolleger åker på varje dag, säger han.

Viktor Adolpson är för de flesta känd under sitt Twitter-namn ”YB Södermalm” och under det namnet skickade han under alla hjärtans dag ut en uppmaning:

”Du som har ett våldsamt beteende. Ge din partner något viktigt. Ett förändrat beteende. Sök hjälp”, skriver han i inlägget.

Enligt Viktor Adolpson vet de flesta som brukar våld att det är fel, men han tror att det är många som inte är medvetna om att det finns hjälp att få.

– De här frågorna får aldrig bli vardag. Det är också extra viktigt att belysa detta nu när många sitter isolerade i sina hem på grund av pandemin, säger han och fortsätter:

– För många är det kanske betydligt värre att sitta isolerad med en hustyrann än att smittas av viruset.

Hit kan du vända dig för hjälp

”Välj att sluta” är en telefonlinje för dig som vill förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. Ring 020-555 666 eller gå in på http://valjattsluta.se.


Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för våld och hot. Ring 020-50 50 50.Se också:

Mäns våld mot kvinnor ökar. Kriminologen och debattören Nina Rung, kommenterar utvecklingen och vad som måste göras för att stoppa våldet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.