SANNINGEN SÖKS HOS MIDDAGSSÄLLSKAPET. Polisen vet nu att lilla Madeleine dog redan på kvällen då hon försvann. Och polisen tror att föräldrarnas vänner sitter inne med sanningen. Foto: AP/Reuters
SANNINGEN SÖKS HOS MIDDAGSSÄLLSKAPET. Polisen vet nu att lilla Madeleine dog redan på kvällen då hon försvann. Och polisen tror att föräldrarnas vänner sitter inne med sanningen. Foto: AP/Reuters

Polisen: Hon dog redan på kvällen

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Polisen vet att Madeleine McCann är död.
Och de är övertygade om att den då treåriga flickan omkom redan samma kväll hon försvann från sitt sovrum.
Det är tidningar i Portugal som med hjälp av källor nära utredningen i dag redovisar de nya uppgifterna. Enligt tidningarna – som citeras i flera brittiska tidningar i dag – är polisen nu säkra på det här:
* Madeleine McCann är död.
* Hon omkom redan samma kväll hon fördes bort.

Ska förhöras

* Polisen har identifierat en person som de är säkra på har med Madeleines försvinnande att göra. Den personen ska förhöras inom de närmsta dagarna.
* Sanningen om Madeleine McCanns öde söker polisen bland de totalt nio personerna som åt middag tillsammans kvällen Madeleine försvann.

Resultat offentliggörs

Föräldrarna Kate och Gerry McCann säger till The Times att de nu tvinga acceptera att de kanske måste åka hem till Storbritannien utan sitt barn.
Resultatet från DNA-testet på blodfläcken i Madeleines sovrum ska offentliggöras i dag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag