Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen har dragit
in Annétthes pass

Foto: Michael Töpffer

THAILAND/STOCKHOLM.

Polisens jakt efter bedrägerimisstänkta ex-moderatpolitikern Annétthe Zettergren, 58, går vidare.

Enligt uppgifter till Expressen.se har nu hennes svenska pass ogiltigförklarats.

Expressen.se kunde på torsdagen visa hur Annétthe Zettergren solar i turistparadiset i Thailand - efter att den 24 september flytt Sverige, då hon var misstänkt för att ha lurat skattebetalarna i Värmlands landsting på upp till fyra och en halv miljon kronor och för att ha stulit ytterligare nästan en miljon från sin tidigare sambo Jan-Olof Sandersson.

Kan inte lämna Thailand

Kammaråklagare Barbro Brännlund, som leder förundersökningen, har nu begärt Annétthe och hennes manlige släkting utlämnade från Thailand, vilket är en process som kan ta tid.

Den manlige släktingen är häktad i sin frånvaro och misstänks för grovt penninghäleri, då åklagarmisstankarna mot honom består av att han ska ha upplåtit sitt bankkonto åt Zettergren. Eftersom deras svenska pass är utfärdade av svenska polismyndigheter kan de också ogiltigförklara passen. Enligt uppgift till Expressen.se har det nyligen skett med Annétthe och hennes släkting.

– Nu kommer de ju inte ut ur landet. Det är förstås en försvårande omständighet, säger Bertil Olofsson vid rikskriminalpolisen med mångårig erfarenhet av internationellt polissamarbete.

Kammaråklagare Barbro Brännlund säger om poolbilderna från Thailand:

– Det bekräftar det vi visste hela tiden, att hon befinner sig där.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.