Skoavtryck nya spåret efter Anne Elisabeth Hagen

”Kunde avföra andra skoavtryck”.
Anne-Elisabeth Hagen, 69, kidnappades i oktober förra året och har inte setts till sedan dess.
Foto: POLICE HANDOUT / AP TT NYHETSBYRÅN
Skon av modellen från avtrycket.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Skon av modellen från avtrycket.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Polisinspektör Tommy Brøske under pressträffen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Polisen offentliggör en bild av mystiskt skoavtryck.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Norsk polis har kallat till presskonferens angående den försvunna miljardärsfrun Anne Elisabeth Hagen, 69.

Polis har tidigare meddelat att de kommer att återkomma med mer information om försvinnanden ”vid rätt tidpunkt”, skriver Dagbladet.

Polisen publicerar en bild på ett avtryck från en sko i storlek 45 i hopp om att detta kan föra utredningen framåt.

Den norska miljardärsfrun Anne Elisabeth Hagen, 69, är försvunnen sedan i oktober förra året, och i dag kallade norsk polis till en ny presskonferens.

– Det har inte varit någon ny kontakt efter den 8 juli och det sista kända livstecknet är därför fortfarande den 31 oktober, säger polisinspektör Tommy Brøske.

– Vi upprätthåller vår värdering att det är mest troligt att Anne Elisabeth Hagen inte är i livet, säger han, men tillägger att de ännu inte har bevis på motsatsen.

Skoavtryck i storlek 45

Polisen går därför ut med ytterligare information i förhoppningen om att detta kan leda till nya ledtrådar.

Tommy Brøske visar sedan upp ett foto på ett avtryck från en träningssko av märket Sprox i storlek 45.

Avtrycket är gjort inne i huset, och på ett sådant sätt att polisen tror att det kan komma från en gärningsman.

Norsk polis vill därför att alla som har köpt en sko av samma märke i storlek 44, 45 eller 46 sedan 2016 – och använt kontanter – ska ta kontakt.

Polisen går ut med bild på skoavtryck från Anne Elisabeth Hagens hus.

Utredningen ska intensifieras

Polisinspektör Tommy Brøske har tidigare sagt att ny information kan komma att offentliggöras då utredningen ska intensifieras efter sommaren.

– Efter nästan tio månader är vissa saker mer centrala än andra. Detta gäller till exempel hotbrevet, identifiering av fordon och personer och andra nyckelspår.

– För vår del handlar det inte om en ovilja att tillhandahålla information, utan det handlar om tidpunkten och att informationen vi släpper inte skadar utredningen. Det kommer att komma ny information till hösten, sa Tommy Brøske då.

Familjen hoppas att hon lever

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan den 31 oktober i fjol. Maken Tom Hagen tog kontakt med polisen efter att han funnit ett kidnappningsbrev med krav på lösensumma i parets gemensamma hem i Fjellhamar strax norr om Oslo.

För knappt två veckor sedan hölls en pressträff där familjens advokat avslöjade att de haft regelbunden kontakt med de misstänkta kidnapparna i en månads tid. 

Detta har gett familjen ”ökat hopp” om att hon fortfarande är vid liv och kan hittas oskadd, enligt familjens advokat Svein Holden.

Under onsdagens presskonferens säger dock Tommy Brøske att kommunikationen med de som påstår sig ha kidnappat Anne Elisabeth Hagen har upphört.

Informationen om miljardärfruns försvinnande har varit knapphändiga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.