Polisen är frustrerad efter dubbelmordet på bröderna på kafé Mynta i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENPolisen är frustrerad efter dubbelmordet på bröderna på kafé Mynta i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Polisen är frustrerad efter dubbelmordet på bröderna på kafé Mynta i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
De vet att många har information om vilka som ligger bakom den – men som vägrar berätta. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENDe vet att många har information om vilka som ligger bakom den – men som vägrar berätta. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
De vet att många har information om vilka som ligger bakom den – men som vägrar berätta. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Polisen frustrerad i jakten på mördarna

Publicerad

Polisen är frustrerad efter dubbelmordet på bröderna på kafé Mynta i Rinkeby.

De vet att många har information om vilka som ligger bakom den – men som vägrar berätta.

– För oss är det här en arbetssituation, för den drabbade familjen är det en förtvivlad situation, säger polisens utredare Mikael Wessling.

Nyligen kunde polisen avföra en äldre vit bil med tonade rutor, som inledningsvis ansetts som högintressant efter dubbelmordet på två bröder i Stockholmsförorten Rinkeby på kvällen den 2 december.

Men det har inte lett fram till något genombrott.

– Den bilen är ganska avskriven för oss. Vi har nog klurat ut vad den haft för samband med det här, och vi är inte så intresserade av den längre, säger polisens ansvarige utredare Mikael Wessling.

Han medger att det är frustrerande att mördarna fortfarande går fria, att ingen är gripen som misstänkt, att ingen ens är anhållen i sin frånvaro.

– Vi känner väl så att det finns många som vet mer än de berättar, och det känner vi också när vi diskuterar det här med familjen. De är förtvivlade över att så många inte vill prata med oss öppet och stå för sina uppgifter.

Rykten florerar

Polisen har tagit del av diverse rykten om dubbelmordet.

– Sedan är det frågan vem som de facto vet vad hänt. Det är dessa personer vi är ute efter att prata med. Vi är egentligen inte så intresserade av att någon har hört något av någon att en tredje person kanske har gjort det, säger Mikael Wessling.

Det finns ingen kameraövervakning som har kunnat ge polisen film och bilder på mördarna. Men det innebär inte att polisen saknar uppslag och teorier.

– Vi ser tydliga spår, men vilka vill jag inte att det står om i Expressen. Men vi ligger inte på latsidan, och vi gör framsteg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag