Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen frustrerad i jakten på mördarna

Polisen är frustrerad efter dubbelmordet på bröderna på kafé Mynta i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
De vet att många har information om vilka som ligger bakom den – men som vägrar berätta. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Polisen är frustrerad efter dubbelmordet på bröderna på kafé Mynta i Rinkeby.

De vet att många har information om vilka som ligger bakom den – men som vägrar berätta.

– För oss är det här en arbetssituation, för den drabbade familjen är det en förtvivlad situation, säger polisens utredare Mikael Wessling.

Nyligen kunde polisen avföra en äldre vit bil med tonade rutor, som inledningsvis ansetts som högintressant efter dubbelmordet på två bröder i Stockholmsförorten Rinkeby på kvällen den 2 december.

Men det har inte lett fram till något genombrott.

– Den bilen är ganska avskriven för oss. Vi har nog klurat ut vad den haft för samband med det här, och vi är inte så intresserade av den längre, säger polisens ansvarige utredare Mikael Wessling.

Han medger att det är frustrerande att mördarna fortfarande går fria, att ingen är gripen som misstänkt, att ingen ens är anhållen i sin frånvaro.

– Vi känner väl så att det finns många som vet mer än de berättar, och det känner vi också när vi diskuterar det här med familjen. De är förtvivlade över att så många inte vill prata med oss öppet och stå för sina uppgifter.

Rykten florerar

Polisen har tagit del av diverse rykten om dubbelmordet.

– Sedan är det frågan vem som de facto vet vad hänt. Det är dessa personer vi är ute efter att prata med. Vi är egentligen inte så intresserade av att någon har hört något av någon att en tredje person kanske har gjort det, säger Mikael Wessling.

Det finns ingen kameraövervakning som har kunnat ge polisen film och bilder på mördarna. Men det innebär inte att polisen saknar uppslag och teorier.

– Vi ser tydliga spår, men vilka vill jag inte att det står om i Expressen. Men vi ligger inte på latsidan, och vi gör framsteg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!