Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen försöker stoppa streetrace i Göteborg

Polisen i Göteborg försöker förhindra streetrace, skriver GP. 

Enligt tidningen är det runt hundra fordon på plats. 

– Vi har en besvärlig situation med många människor och mycket bilar på plats nu, säger Andreas Odén vid Göteborgspolisen.

Det var på lördagskvällen som polisinsatsen ägde rum på Hisingen. Flera patruller larmades till Bäckebol – där mängder av fordon fanns. 

– Det har körts väldigt fort och väldigt vårdslöst ute på E6:an. Många bilar, även utlandsregistrerade, finns nu på Transportgatan. Vi tror att det planeras någon typ av streetrace, säger Andreas Odén på polisen.

Polisen – som beskriver situationen som ”besvärlig” – rekommenderas människor att hålla sig borta från området, om det går. 

– Enligt kollegor som ingår i vår insats finns det bland annat en hel del norska fordon under den här bilträffen. Och vi har vittnesmål om att det tidigare körts i höga hastigheter ute på själva E6, säger Odén. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.