Polisen: Fler personer kan vara inblandade

En man som är i 35-årsåldern är anhållen misstänkt för mordet på kvinnan i parkeringshuset. Enligt källor till Expressen ska motivet till mordet vara någon sorts affärsuppgörelse som gått snett mellan de parkerade lyxbilarna.
Foto: Läsarbild

Här är bilden på de misstänkta gärningsmännen och det kvinnliga mordoffret i ett parkeringshus i Stockholm.

Samtidigt som motivet har klarnat, jagas ytterligare en misstänkt man för inblandning, kan Expressen avslöja.

Signalementet: Svart lång, tunn dunjacka och blå jeans.

Klockan 6.42 i går morse larmades polisen till parkeringsgaraget under hotellet Sheraton där en kvinna hittades svårt skadad mellan lyxbilarna. Området var fläckat av färskt blod.

Nu kan Expressen visa bilden på den misstänka gärningsmannen i garaget på lyxhotellet Sheraton. Mannen som står upp på bilden är nu gripen av polisen, enligt källor till Expressen. Och bakom suddningen syns offret och den andra personen som polisen jagar.

Polispatrullen som kallades till platsen hittade först livstecken hos kvinnan och tillkallade ambulans - men återupplivningsförsöken var förgäves. En man greps på platsen - men ytterligare en person jagas, misstänkt för inblandning, enligt Expressens källor. Han var klädd i blå jeans, svart lång, tunn dunjacka.

Lyxhotellet söktes igenom

Även polisens presstalesman Kjell Lindgren flaggar för nya polistillslag.

- Fler kan vara inblandade, vi utesluter ingenting. Jag förutsätter att teknikerna undersökt övervakningskamerorna.

Men det var inte bara i garaget som man finkammade efter bevis - även lyxhotellet söktes igenom av poliser.

Den gripna mannen är misstänkt för mord alternativt dråp.

Samtidigt har motivet till mordet klarnat för utredarna, erfar Expressen: någon form av affärsuppgörelse som gått snett mellan de parkerade lyxbilarna. Den döda kvinnans identitet fastställdes i går - och polisen förberedde för att informera hennes anhöriga.

En våning under markplan

Kriminalteknikerna gjorde en mycket noggrann undersökning av brottsplatsen, som Expressen delvis följde på plats. Bland annat inledde man en omfattande fotodokumentation av området. Först klockan 13.09 rullade politibilen, likbilen, in i garaget för att hämta kroppen efter den döda kvinnan. Då var teknikerna fortfarande kvar i garaget, en våning under markplan.

Välkomnar vittnesuppgifter

Om den tekniska utredningen, säger polisen:

- På en brottsplats där det skett ett grovt våldsbrott jäktar man inte, utan där ser man till att göra det så bra som man kan. Och sådant tar tid. Det händer ofta att vi spärrar av brottsplatser efter en första övergripande teknisk undersökning och återkommer senare när man fått mer uppgifter om händelseförloppet, säger Kjell Lindgren.

Polisen är fortfarande mycket intresserad av iakttagelser från vittnen som kan lämna information om det som inträffat i och utanför garaget:

- Alla som kan lämna uppgifter i någon form vill vi prata med naturligtvis, säger Kjell Lindgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.