Polisen fick tipset för sex år sedan

Publicerad
Uppdaterad
UMEÅ. Polisen fick misstänkte Niklas Lindgrens namn redan för sex år sedan.
Men tipset ignorerades, skriver Västerbottens-Kuriren.
- Om jag blivit betrodd kunde utredningen varit klar efter två år i stället för åtta, säger kvinnan som tipsade polisen till VK.
Den misstänkte Hagamannen, Niklas Lindgren, kunde gripits av polis redan för sex år sedan. Om polisen tagit det tips de fick från en yngre kvinna på allvar. - Men de avfärdade mig totalt, säger hon till Västerbottens-Kuriren. Hon berättar för tidningen hur hon träffade Niklas Lindgren när hon låg på samma avdelning på Universitetssjukhuset som en anhörig till honom i mars år 2000.

Två överfall

Två av överfallen, de som skedde natten 19 mars, sammanfaller med att Niklas Lindgrens släkting låg på sjukhuset. En av kvinnorna blev dessutom överfallen på universitetsområdet. - Någon vecka efter överfallen ringde jag polisen, berättar kvinnan för VK. - Polisen tyckte det verkade otroligt. Kvinnan kände igen Niklas Lindgren när hon såg hans bild i Expressen och kontaktade polisen igen. Nu har hon förhörts av utredarna. - Nu är de tacksamma och vittnesmålet ska ingå i förundersökningen. Jag blir så trött på att jag inte blev betrodd, säger hon till tidningen.

Efterlysning

I går gick polisen ut med en efterlysning efter en eller flera personer som kan ha kört misstänkte Hagamannen i december förra året. - Vi söker kontakt med en förare som kan ha hämtat en ensam i centrala Umeå man natten mellan den 9-10 december, säger presstalesman John Forsberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag