Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polis erkänner: Våldtog och kidnappade Sarah

Ur arkivet: Stora protester hölls i London efter Sarah Everards död.
Wayne Couzens, 48, erkänner mordet på Sarah Everard, 33.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL/REX/IBL
Sarah Everard hittades mördad och våldtagen i mars efter varit försvunnen i en vecka.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Polisen Wayne Couzens erkänner att han våldtog, kidnappade och orsakade Sarah Everards död, skriver Mirror.

Han erkänner inför brittisk domstol under tisdagen.

Rättegången pågår mot före detta polisen Wayne Couzens, 48, som misstänks ligga bakom försvinnandet och mordet på Sarah Everard, 33.

Nu har ett erkännande kommit, rapporterar Mirror.

– Skyldig, ska Wayne Couzens ha svarat på anklagelserna om våldtäkt och kidnappning.

Det var det enda ordet som den mordmisstänkte 48-åringen sa under tisdagens domstolsförhandling som hölls i Old Bailey i centrala London – själv medverkade han på videolänk inne från Belmarshfängelset i sydöstra London. 

Sarah Everard försvann efter att hon den 3 mars i år varit hemma hos en vän i södra London. Dagen efter anmälde pojkvännen Josh Lowth henne saknad. Han hade blivit orolig då hon inte dykt upp på ett jobbmöte och inte tagit telefonen när han ringde.

Sista livstecknet efter henne var ett telefonsamtal till pojkvännen samma kväll hon försvann, då hon var på väg hem. En vecka senare hittades hennes kropp lemlästad och gömd i en skogsdunge i Kent, flera mil ifrån hennes bostad i Clapham.

Erkänner ansvar

Wayne Couzens, anställd vid Londons citypolis, greps i sitt hem och häktades först för att ha kidnappat 33-åriga Sarah Everard och därefter skärptes misstankarna till mord.

Via sitt försvar erkänner Wayne Couzens flera av åtalspunkterna bland annat att han ska ha fört bort Sarah Everard genom tvång och sedan förgripit sig på henne, någon gång mellan 2 och 10 mars.

Åtalspunkterna kring mordet har ännu inte tagits upp i rättegången eftersom man väntar på en rättsmedicinsk rapport om den exakta dödsorsaken.

Men redan nu erkänner Wayne Couzens att han ligger bakom Sarah Everards död.

– Ansvaret för dödandet är också erkänt, det enda problemet, om det är något, är hans mentala hälsa vid tiden och att rapporten inte är klar, säger 48-åringens försvarsadvokat Jim Sterman.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.