Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen: Detonation i trapphus i Skarpnäck

En detonation har inträffat i ett trapphus i Skarpnäck.

Något har exploderat i ett trapphus i ett bostadshus i centrala Skarpnäck, i södra Stockholm.

– Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon har skadat, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vid halv tolv på fredagskvällen larmades Stockholmspolisen på nytt. Denna gång handlade det om en hög smäll i ett flerbostadshus i centrala Skarpnäck, i södra Stockholm. 

– När vi kom dit kunde vi konstatera att en detonation skett i ett trapphus, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats i explosionen och de materiella skadorna ska inte vara stora. Det nationella bombskyddet och polisens kriminaltekniker är på plats för att säkra området och utreda vad det var som exploderade. Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att en handgranat kastats in i trapphuset.

– Vi har en större polisinsats på plats för att ta reda på mer, förhöra boende och leta efter gärningspersoner, säger Per Fahlström.

– Vi tittar förstås på eventuella samband mellan alla kvällens händelser, men hur det ser ut kan vi inte berätta om.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.